Amnesty brengt Midden-Oosten kenner naar Bennekom

5 november 2012 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - 'U kent de berichten over het Midden-Oosten: de Arabische lente, maar ook veel geweld door regeringslegers. Niet alleen in Syrië, maar ook in het democratische Egypte. Hoe is het daar en zien de mensen het nog wel zitten? Op dinsdag 13 oktober kunt u daar meer van horen. Petra Stienen, Midden Oosten expert en bekend van de nationale televisie geeft een lezing en interview. De bijeenkomst wordt georganiseerd door Amnesty International Bennekom en Boekhandel Novita'.

Petra Stienen, tevens auteur van het succesvolle Dromen van een Arabische lente, studeerde Arabisch en Midden-Oostenstudies. Ze was meer dan tien jaar werkzaam in het Midden-Oosten, onder meer op de Nederlandse ambassades in Caïro en Damascus.

Nu is ze publiciste en zelfstandig adviseur. Ze schrijft onder meer voor NRC Handelsblad en de Volkskrant, heeft een column in Opzij en treedt geregeld op als commentator in radio- en tv-programma's.

In februari 2012 won zij de Vrouwen in de Media Award 2011

Petra Stienen vertelt die avond over jonge activisten, zakenlieden, journalisten en kunstenaars uit Egypte en Syrië, die nog steeds geloven in het succes van hun revoluties; zij willen hun samenleving weer opbouwen, vanuit hun eigen kracht, en waar mogelijk in samenwerking met het Westen. Daarna wordt in een vraaggesprek verder ingegaan op de situatie in Egypte en Syrië op het gebied van mensenrechten, democratie en de rol van (publieke steun uit) het westen. Er is uiteraard mogelijkheid tot het stellen van vragen en het aanschaffen en laten signeren van Stienen's nieuwe publicatie. Ook is er een handtekeningenactie voor de mensenrechten in Egypte.

De bijeenkomst start dinsdag 13 november met inloop en koffie om 19.30 uur. Het programma met lezing en vraaggesprek is van 20.00 tot 22.00.

Locatie: Groepsrestaurant A & A, Veenderweg 3, Bennekom. Kaarten zijn te koop bij Boekhandel Novita en kosten in de voorverkoop, 5,00. Kaarten aan de deur kosten 6,50.

Zie voor meer informatie: www.amnestybennekom.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie