Tango Rosa Rio in Huis Kernhem

7 november 2012 om 00:00 Cultuur

EDE - Tango Rosa Rio verzorgt zondag 18 november een koffieconcert in Huis Kernhem in Ede.

Tango Rosa Rio is een kwartet dat bestaat uit vier vrouwen die de prachtige muziek van Astor Piazzolla en andere Argentijnse tangocomponisten van 1900 tot nu uitvoeren. Marieke de Bruijn (viool), Pauline Post (piano), Suze Stiphout (contrabas) en Jacqueline Edeling (bandoneon) zoeken de uitdaging in het bestuderen en uitvoeren van nieuwe en oude tangomuziek, milonga’s en walsen, arrangementen, compositieopdrachten en moderne werken. Zij spelen dit concert muziek van hun nieuwe cd ‘Apasionado’.

De passie, de dans, de sfeer en de warmte van de muziek zijn ingrediënten voor spannende concerten. Alle facetten van de tangomuziek komen naar voren, vooral omdat deze muziek met de typische tangobezetting (met bandoneon) wordt uitgevoerd. Tango Rosa Rio blijft dichtbij het publiek. De muzikanten geven tekst en uitleg bij de stukken en over de instrumenten, zo hebben de concerten vaak een verhalend karakter.

De vier beroepsmusici hebben conservatoriumopleidingen in klassieke muziek en tangomuziek gedaan en hebben zich verdiept in jazz, latin, zigeunermuziek en moderne muziek. Zij hebben jarenlange podiumervaring bij beroemde ensembles en orkesten. Zij spelen in grote en kleine concertzalen, theaters, festivals, in parken, paleizen, bij salons, op radio en tv, in Nederland, Duitsland en België.

Kaarten voor het concert zijn vanaf 11.30 uur verkrijgbaar aan de zaal. De kosten zijn 7,50 euro, inclusief een consumptie.

Huis Kernhem

Kernhemseweg

Ede

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie