Stap voorwaarts voor stoffenwinkel Uniek

14 november 2012 om 00:00 Ondernemend

De winkel is gespecialiseerd in stoffen, wol en fournituren. Ruim twee jaar geleden, op 4 november 2010, opende het echtpaar Van Zetten de deuren aan de Grotestraat. Afgelopen mei verhuisden ze naar het huidige pand aan het Maandereind. ,,Het is ontzettend snel gegaan’’, vertelt Henk. ,,Binnen twee weken was het allemaal rond. We zijn nu veel meer een echte winkel met een grotere doorloop en toeloop van klanten. Ook pakken we de voordelen van het gevestigd zijn in het centrum. Zoals afgelopen zomer, toen de braderie weer verscheen. Met een kraam voor de deur laat je zien wat je hebt.”

EDE - Stoffenwinkel Uniek is de afgelopen maanden op een aantal punten veranderd. Eigenaren Henk en Lineke van Zetten zijn tevreden met de keuzes die ze hebben gemaakt: ,,De klanten reageren positief op de veranderingen. Aangezien wij altijd luisteren naar de vraag van de klant, zijn we hier erg blij mee.”

De klanten die ze nog kennen van hun tijd aan de Grotestraat zijn blij met de nieuwe winkel. ,,Doordat we meer op de route liggen, loop je makkelijker binnen. Ook is het een mooiere winkel en hebben we beter licht, wat natuurlijk erg belangrijk is. Ik ben blij dat we deze stap hebben gezet.”

Wol

Ook het assortiment is veranderd. Zo hebben ze afscheid genomen van de kinderkleding en vullen ze nu hun schappen met een uitgebreide collectie wol. ,,Daar was gewoon ontzettend veel vraag naar. Terwijl we de eerste bollen in de kast legden, stapten er al mensen naar binnen om ze te bekijken. Ook verkopen we vanaf aanstaande donderdag schuimrubber van 2, 3 en 4 centimeter dik.”

Een ander materiaal om mee te werken, is Hoooked Zpagetti. ,,Dat zijn bredere draden, gemaakt van katoen. Je kunt er van alles mee maken, van tassen en poefs tot sjaals. Dit begint steeds beter te lopen, doordat het meer onder de aandacht wordt gebracht. We wilden het al eerder graag verkopen en nu past het mooi in ons aanbod.”

Borduurpakketten

Een andere trend waar het echtpaar op inspeelt, is borduren. ,,Het is lastig om aan complete borduurpakketten te komen, begrepen we van onze klanten. We zijn bezig met een uitgebreid boekwerk, vol met voorbeelden van borduurwerken. Alles uit dat boek kunnen we bestellen, waarna het binnen drie dagen in de winkel opgehaald kan worden. Bovendien hebben we vijf verschillende pakketten in de winkel liggen, die zo gekocht kunnen worden. Het zijn volledige sets om mee te werken, van naald tot patroon’’, vertelt Henk.

Naast deze aanvullingen op hun collectie blijft de winkel ook bezig met de verkoop van mode-stoffen om kleding mee te maken. ,,We onderscheiden ons in ons aanbod en luisteren altijd naar de klant. Daarom blijven we Uniek.”

Stoffenwinkel Uniek is gevestigd aan Maandereind 43. Maandag tot en met donderdag is de winkel open tot 17.30 uur, vrijdag tot 21.00 uur en zaterdag tot 17.00 uur. Tel. 0318 652300, www.stoffenwinkeluniek.nl

Foto:

Henk en Lineke van Zetten voor de kleurrijke collectie wol.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie