Lunterse dammers te sterk voor De Kroonschijf

7 november 2012 om 00:00 Informatie

LUNTEREN - Het eerste achttal van DES heeft de damderby tegen De Kroonschijf uit Ede ruim gewonnen. Nadat de laatste damstenen waren opgeborgen stond een 13-3 winst op het scorebord.

DES, spelend in de Gelderse hoofdklasse bezet de vijfde plaats, drie punten achter koploper VBI Huissen. De Kroonschijf is op elfde plaats terug te vinden. De edese dammers wisten nog geen punt bij elkaar te sprokkelen.

De start was voor DES al hoopgevend. Binnen een uur spelen konden er twee zeges worden genoteerd. De Edese invaller Albert Blankespoor liep tegen DES speler Wijnand Voskuil in een damzetje en dat was 2-0. Harmjan Lammers (bord 2) boekte een reglementaire overwinning omdat zijn tegenstander niet kwam opdagen.

Trein

Daarna liep het crescendo voor de Lunteranen. Arjen Timmer, mooie zege na een fraaie hekstelling overwinning betekende 6-0. Een voorbeeld dat achtereenvolgens Arwin Lammers en Aldert van Eck volgden.

Arwin Lammers stond de hele partij beter en kwam in het eindspel op een dam voorsprong. De buit was binnen. De mooiste winstpartij kwam op naam van Aldert van Eck tegen de Edese topscoorder Aart Jochemsen. Van Eck kreeg via sterk aanvalsspel voordeel en maakte via een slim zetje de partij fraai uit.

Dik van Roekel en Koos Hoekzema maakten er een mooie partij van met wisselende kansen. Van Roekel kwam in het middenspel een schijf voor en gaf dit voordeel niet meer weg. Dissonant in het Lunterse succes was de met zijn vorm kampende preses Jaap Heij. Zijn tegenstander, Kroonschijf voorzitter bracht de stand op 12-2.

Edese punten

De twee voorzitters speelden een licht klassieke partij. In het middenspel kreeg Jochemsen een voordeeltje en bouwde dit na vijftig zetten uit in een winnend eindspel. Daarmee De Kroonschijf van de hatelijke nulscore af brengend: 12-2.

Tegen het middernachtelijk uur deelden Arno Bos en Frans Elbertsen de punten in een correcte remise. En daarna kon de 13-3 zege van DES worden genoteerd.

DES gaat donderdagavond 15 november het 'gevecht' aan met streekrivaal WDSV in Wageningen. WDSV bezet de derde plaats in de Gelders hoofdklasse.

Individuele uitslagen:

DES - De Kroonschijf 13 - 3

Jaap Heij (1081) - Evert Jochemsen Sr (1106) 0-2

Harmjan Lammers (1287) - Speler niet aanwezig 2-0

Arwin Lammers (1109) - Arnold van Harn (805) 2-0

Wijnand Voskuil jr. (1069) - Albert Blankespoor (789) 2-0

Arjen Timmer (1287) - Nico Valkenburg (1082) 2-0

Arno Bos (1050) - Frans Elbertsen (907) 1-1

Aldert van Eck (1219) - - Aart Jochemsen (1084) 2-0

Dik van Roekel (1048) - Koos Hoekzema (809) 2-0

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie