Doelpunten: Linda Helbling 0-1; Eveline Zech 0-2.

14 november 2012 om 00:00 Voetbal

De voetbalsters van DTS Ede hebben zaterdag in Groningen drie belangrijke punten gepakt.

Op een modderig veld werd de nummer drie van de Topklasse, The Knickerbockers, met 0-2 verslagen. Dit niet met mooi voetbal, maar wel met strijd.

Al in de vijfde minuut was het 0-1. Uit een vrije trap schoot Linda Helbling hard binnen. De organisatie van DTS stond goed en met name Claire Bakkum heeft belangrijk keeperswerk verricht. Zo kwamen The Knickerbockers niet tot scoren.

De beste kansen waren voor de bezoekers, die in de 40e minuut de 0-2 cadeau kregen. Een slechte terugspeelbal van de Groningse linksback werd door Eveline Zech afgestraft.

In de tweede helft kwam DTS een paar keer goed weg, wat met name was te danken aan de onscherpte van de Groningse spitsen. Maar ook de Edese ploeg wist de paar goede kansen die het kreeg niet te benutten en dus bleef het 0-2.

Hierdoor heeft DTS haar positie in de middenmoot van de Topklasse verstevigd.

Zaterdag wordt om 15.00 uur in eigen huis afgetrapt. Fortuna Sittard, dat vorig seizoen onder de naam RKTSV landskampioen van de amateurs werd, is dan de tegenstander.