Misser Altay Tomruk wordt DTS fataal

14 november 2012 om 00:00 Voetbal

EDE - De supporters die op DOVO tegen DTS waren afgekomen, zagen niet waarvoor ze naar sportpark Panhuis waren afgereisd. In een zeer matige derby lukte het beide ploegen, vooral voor rust, niet het spel te maken en was een puntendeling een logische uitkomst. DTS’er Altay Tomruk leek tien minuten voor tijd de overwinning aan de ploeg uit Ede te geven, maar in plaats van te scoren kreeg hij de lachers op zijn hand. Aan de andere kant was het wel raak, door een geweldige treffer van Omar Riani, waardoor DOVO uiteindelijk met de drie punten er vandoor ging. ,,Deze wedstrijd was hoofdklasse onwaardig”, vond Youssef Atibi van DTS. ,,Maar er werd wel gestreden”, vulde matchwinnaar Riani aan.

door Jeroen van der Veer

De gehele eerste helft was van een bedroevend niveau. DOVO had het meeste balbezit maar speelde in een te laag tempo. Hierdoor kon DTS goed georganiseerd spelen en was het duel wat zich vooral op het middenveld afspeelde. ,,Ons positiespel was aardig. Wij misten een hoop spelers, waardoor wij besloten verdedigend te spelen”, legt Atibi uit. ,,Wij probeerde het wel, maar er leek geen doorkomen aan. Tot aan de zestien ging het goed, maar daarna liepen wij ons dood”, bevestigde Riani.

Het enige hoogtepunt uit de eerste helft kwam vlak voor rust; verdediger Mike van der Kooy schoot schoot rakelings naast. ,,Eigenlijk schandalig dat wij zo speelden”, baalde de DOVO-middenvelder. ,,Zij staan laatste, dan moet je er overheen lopen.” Ook Atibi vond de eerste helft van een dramatisch niveau. ,,Daarvoor komen de toeschouwers niet naar een wedstrijd toe, dat begrijp ik zelf ook wel.”

Na rust kwam de vlam wat meer in de pan en leek DOVO te beseffen dat drie punten nodig waren om aansluiting te vinden bij de top in de hoofdklasse. DTS bleef verdedigend spelen, maar loerde op die ene counter. Na enkele gemiste mogelijkheden van DOVO leek DTS in de tachtigste minuut de voorsprong te pakken. Een slimme pass van Youssef Atibi zette Altay Tomruk alleen voor de doelman.

Verprutst

De aanvaller twijfelde echter erg lang, waardoor hij de mogelijkheid kinderlijk eenvoudig verprutste. ,,Met alle respect, maar zo’n bal had iedereen gemaakt”, baalde Atibi. ,,Het was een wedstrijd waarin het eerste doelpunt beslissend was en dit was de mogelijkheid voor ons.”

Vijf minuten daarna viel het doelpunt wel, aan de andere kant. Na een snelle actie van de goed ingevallen Jeffrey Arends kwam de bal strak voor, maar achter Riani. De aanvallende middenvelder bedacht zich geen moment en toucheerde de bal achter zijn standbeen, waarna de bal in het doel verdween.

Door de overwinning van DOVO staat DTS wederom met lege handen. ,,Maar dat gaat snel veranderen”, benadrukt Atibi. ,,De geblesseerde spelers keren terug en dan hebben wij echt een goed team. Wij kunnen zeker in de middenmoot eindigen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie