Edenaren vast

14 november 2012 om 00:00 Regio

WEKEROM - De plannen rondom het zorgcentrum in Wekerom blijven zich onverminderd positief ontwikkelen. Zo positief dat besloten is niet langer te wachten om de inwoners van Wekerom uitgebreid bij te praten.

Het door More for You ontwikkelde ontwerp ligt met een principe-aanvraag ter goedkeuring bij de gemeente Ede. Ook de toekomstige locatie is bepaald; het gebouw komt midden in het dorp, op het perceel Edeseweg 51. Dit terrein is inmiddels aangekocht.

De initiatiefnemers, stuurgroep ouderenzorg Wekerom, heeft twee voorlichtingsavonden gepland. Op 20 november worden de direct omwonenden geïnformeerd. Dat betreft een besloten vergadering in het verenigingsgebouw Elim, waarbij de omwonenden worden geïnformeerd over de karakteristieken van het gebouw, dus de buitenkant en de terreininrichting. Op de tweede voorlichtingsavond, dinsdag 27 november, informeert de stuurgroep ouderenzorg het hele dorp. Dat gebeurt in het dorpshuis De Kastanjehof. Vanaf 19.00 uur is er inloop, de presentaties starten om 19.30 uur.

Hierbij zijn ambtenaren van de gemeente Ede, de architect, Raad van bestuur van Bethanië en Wekeroms Belang aanwezig.

De agenda ziet er globaal als volgt uit: de stuurgroep ouderenzorg Wekerom vertelt hoe de besturingsvorm er gaat uitzien (er worden twee stichtingen opgericht); en op welke wijze de plaatselijke bevolking betrokken wordt bij het vrijwilligerswerk; de Raad van Bestuur van Bethanië presenteert de zorgvisie van Bethanië; de architect van More for You presenteert zowel de buitenkant als de binnenkant van het gebouw, de plattegronden van de drie soorten appartementen en de terreininrichting.

Na de plenaire presentatie is er een informatiemarkt, waar belangstellenden individueel bij de verschillende betrokkenen (architect, Bethanië, gemeente Ede, stuurgroep) vragen kunnen stellen,? informatie kunnen opvragen, zich kunnen laten inschrijven voor de nieuwsbrieven et cetera. Daarnaast zijn aanmeldingsformulieren beschikbaar, waarmee men zich als potentiële bewoner voor het zorgcentrum kan aanmelden.

LUNTEREN - De politie heeft zondagnacht rond half drie rond ingegrepen bij een vechtpartij op het station aan de Spoorstraat in Lunteren. Groepen jongeren uit Barneveld en Lunteren kregen ruzie met elkaar terwijl ze op de laatste trein stonden te wachten. De politie haalden de groepen uit elkaar. Toen de Barnevelders met de trein waren vertrokken was de rust hersteld.

ZEVENAAR - De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de A12 bij Zevenaar vier mannen aangehouden op verdenking van inbraak. Het gaat om drie Edenaren van 18, 20 en 23 jaar en één man van 19 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats. Alle vier zitten nog vast voor nader onderzoek.

Omstreeks 04.45 uur die nacht werd er een melding gedaan van een inbraak in een horecazaak aan de Vondellaan in Zevenaar. Volgens getuigen zouden de daders in een auto gevlucht zijn. Gewaarschuwde agenten hebben direct in de omgeving naar de auto uitgekeken. Uiteindelijk werden de vier mannen op een parkeerplaats aan de A12 aangetroffen. Ze voldeden aan het opgegeven signalement. In hun auto werden onder meer handschoenen en inbrekersgereedschap aangetroffen die in beslag zijn genomen voor nader onderzoek.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie