Doelpunten: Rick Degenaar 0-1, 0-2; Angelino de Kat 1-2; Rick Degenaar 1-3.

14 november 2012 om 00:00 Voetbal

Lunteren kreeg veel kansen bij Kesteren. Uiteindelijk was het alleen Rick Degenaar die drie keer wist te scoren. Pas in de allerlaatste minuut werd het duel beslist. ,,Het was niet normaal hoeveel kansen wij om zeep hielpen’’, had Amir Hashemi gezien. ,,Zelfs een meter van het doel werd nog gemist. Dan blijft het spannend. Eén uitval en de gelijkmaker kan vallen.’’

De trainer had wederom een goede eerste helft van zijn team gezien.

,,Via Rick Degenaar, uit een assist van Gerwin Hoogendoorn, kwamen we op 0-1. Daarna hadden we zoveel kansen op 0-2. Die viel tien minuten voor rust. We hadden toen alleen het duel op slot moeten gooien. Verdedigend gaven we ook niets weg.’’

Het laaggeklasseerde, maar hardwerkende, Kesteren kwam al snel na de rust terug op 1-2. En kregen zelf een strafschop. Doelman Raymon Blankestijn stopte de elfmeter. Lunteren, dat minder dan in de eerste helft speelde, zorgde voor onnodige spanning door de 1-3 niet te maken.

Rick Degenaar maakte uiteindelijk aan alle onzekerheid een eind.