Feestelijke open dag Medisch Centrum Maandereng MCVMCMC Maandereng

21 november 2012 om 00:00 Ondernemend

Het medisch centrum werd 27 november 1987 geopend. Jacobs vertelt: ,,Destijds waren er vier initiatiefnemers, waarvan ik als enige nog werkzaam ben ik het centrum. De wijk Maandereng was nog niet af, wat betekende dat we alle vier in noodvestigingen aan het werk waren. Toen ik in 1985 aan de slag ging als huisarts was er net gestart met het maken van de plannen. De gemeente had tijdens het opzetten van de wijk al grond gereserveerd voor een medisch centrum.”

EDE - Het 25-jarig bestaan van Medisch Centrum Maandereng wordt zaterdag 24 november gevierd met een open dag. ,,Van iedere praktijk zijn medewerkers aanwezig om de bezoekers te woord te staan’’, vertelt huisarts en mede-eigenaar Maarten Jacobs. ,,Daarnaast wordt er ook voor amusement gezorgd.”

Toen het gebouw uiteindelijk af was, stond er een feestelijke opening op de agenda. ,,Het was vlak voor Sinterklaas, dus we hadden het hele gebouw ingepakt als een cadeautje. Dat was ontzettend veel werk’’, vertelt Jacobs. ,,We vonden het pand destijds ontzettend groot en luxe en hadden het idee dat we al die ruimte niet nodig hadden. Totdat we begonnen te groeien en in 2003 uit het gebouw barstten. Het was tijd voor een verbouwing.”

Zowel wat betreft medewerkers als disciplines is het centrum flink uitgebreid. Fysiotherapeut en mede-eigenaar Arjan van de Steeg vertelt: ,,We hebben een huisartsenpraktijk, een praktijk voor fysiotherapie met specialisaties, podotherapie, verloskunde, Caesartherapie, een tandartsenpraktijk en een diëtiste. De samenwerking binnen één pand is erg handig. We waren één van de eerste medische centra van Ede, die nu als paddenstoelen uit de grond schieten. Het voordeel is dat er letterlijk korte lijnen zijn: je loopt gemakkelijk bij je collega naar binnen om iets te vragen en je verwijst je patiënten door naar iemand die je kent. De kleinschaligheid werkt prettig.”

Zaterdag 24 november zetten de medewerkers de deuren open om bezoekers te verwelkomen. ,,Ik kan me voorstellen dat mensen een kijkje willen komen nemen. Sommigen maken gebruik van één discipline, maar hebben geen idee hoe de rest van het centrum opgebouwd is.

Om onze verbondenheid met de wijk te laten zien, willen we hen een leuke dag aanbieden”, aldus Van de Steeg.

,,Een 25-jarig bestaan is natuurlijk een echte mijlpaal’’, vult Jacobs hem aan.

,,Het wordt een speelse dag met amusement, waar ook informatie verkregen kan worden. Zo kunnen bezoekers deelnemen aan tests en dergelijke. Ten eerste willen we interessante dingen op medisch gebied laten zien. Ten tweede willen we het gebouw openstellen voor geïnteresseerden. Het is een ontspannen, gezellige dag waar mensen nieuwsgierige vragen kunnen stellen.”

Tijdens de open dag vinden er diverse gezondheidstesten en fysiotherapeutische demonstraties plaats. Aanmelden voor de gratis fysiogezondheidsscan kan via 0318-622628.

Foto:

De medewerkers van het medisch centrum, met op de voorste rij in het midden Jacobs en Van de Steeg.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie