Afbeelding
Foto: Henny Jansen/BDU

Koel Optics Ede: ‘Slecht zicht in ‘t donker?’

21 november 2012 om 00:00 Ondernemend

Koel Optics biedt nu haar klanten met Nikon brillenglazen een oplossing voor het slechte zicht in het donker. ,,Nikon is wereldwijd de allerbeste als het gaat om afbeeldingkwaliteit van lenzensystemen. Nikon, het bedrijf dat bekend is voor haar fotocamera’s, levert ook superieure brillenglazen.

‘Ook voor mensen die normaliter geen bril dragen’ EDE - ,,Uit recent onderzoek is gebleken dat meer dan veertig procent van de automobilisten slecht ziet in het donker.” Woorden van Edwin Koelewijn van Koel Optics. ,,Juist bij autorijden merken mensen in de avonduren of bij schemering dat het gezichtsvermogen beduidend minder is dan overdag. Zelfs mensen die overdag normaliter geen bril dragen, kunnen deze wel nodig hebben in de avonduren.

,,Wij geven klanten de mogelijkheid een speciale nachtmeting uit te voeren om het vermogen van het oog om ook in de avonduren goed te zien, te onderzoeken. Een van de aspecten, die een rol spelen in de avond, is het gegeven dat de pupilopening bij minder licht groter wordt. En als gevolg hiervan kan de sterkte in deze omstandigheden veranderen, met een verminderd gezichtsvermogen als gevolg.”

Ook mensen die normaliter geen bril dragen kunnen deze toch nodig hebben in schemer of in de avonduren, doordat de pupilopening zich verwijd bij minder licht. ,,Ik hoor het vaak in de winkel,” aldus Edwin Koelewijn. ,,Het valt soms de ene partner op dat de andere partner minder goed ziet in de avond. Mensen kunnen zich tijdens het autorijden behoorlijk onzeker voelen. Veel mensen merken wel, dat zij ‘s avonds minder zien, krijgen ook branderige ogen, knijpen ook met de ogen.”

Het begint natuurlijk bij een goede en gedegen oogmeting, weet de opticien. Bij Koel Optics beschikt men over moderne digitale meetapparatuur van Nidek, waarbij een scherp en uitgebalanceerd gezichtsvermogen wordt geboden. We bieden mensen vrijblijvend een speciale nachtzicht meting om sterkte verschillen in kaart te brengen die in de avonduren optreden. En hen als het nodig is een kijkoplossing aan te bieden.

Veel mensen ondervinden tijdens het autorijden in het donker ook veel last van de lichten van de tegenliggers, aldus Koelewijn. ,,Mede door de grotere pupilopening en het invallen van licht van tegenliggers ontstaat er een verstrooiing van licht, waardoor er een wazig blikveld ontstaat. Nikon heeft een speciale coating ontwikkeld, waardoor een homogene transparantie van licht, ook naar de periferie van het glas wordt gewaarborgd.”

,,Nikon levert een vrijwel reflexvrij glas, waarmee ook naar de zijkanten een helder beeld ontstaat. Je krijgt een kraakhelder glas, dat ‘s avonds bij de tegenliggers bijna geen weerspiegeling geeft. Als je dat combineert met de afbeeldingkwaliteit van Nikon, dus met een zeer zuiver glas, krijg je een glas dat met name ‘s avonds voor autorijden goed is.” Koel Optics biedt de mogelijkheid vrijblijvend een nachtzicht meting te laten uitvoeren. Iedereen kan zelf de verschillen tussen dag en nacht ervaren. ,,Maak een afspraak of kom langs in de winkel aan de Boogstraat 10 in Ede.

www.koeloptics.nl

Telefoon: 0318-610205.

Foto:

Edwin Koelewijn: ,,Veel mensen merken dat zij ‘s avonds minder zien, krijgen branderige ogen en knijpen met de ogen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie