Eugenie de Groot: ,,Zo wordt Nederland steeds mooier”

21 november 2012 om 00:00 Ondernemend

Ruim een jaar geleden werd ze benaderd om haar salon bij een vergelijkbare bon aan te sluiten. ,,Maar commercieel klopte dat gewoon niet. Als schoonheidsspecialiste wil je iedereen een optimale behandeling geven, maar dat was met die bon niet mogelijk. Kwalitatief gezien kon ik niet bieden wat ik gewend ben. Al snel kwam bij mij de vraag op waarom ik er zelf niet mee aan de slag ging. Ik wilde een kadobon die voor de consument én de specialist beter is.”

BENNEKOM - Eugenie de Groot, eigenaresse van het gelijknamige Instituut voor huidverzorging, heeft de Schoonheidsverwenbon gelanceerd. Deze cadeaubon is goed voor een behandeling bij een schoonheidssalon. ,,Er is altijd wel een geschikt moment om iemand een cadeau te geven. Een sterk punt van deze verwenbon is dat je het huis niet hoeft te verlaten’’, vertelt ze.

door Judith Tak

Het uitwerken van haar plannen nam een aantal maanden in beslag. ,,Zo heb ik naast mijn schoonheidssalon een nieuwe bv opgericht. Afgelopen juni bestond mijn instituut 25 jaar. Ik vind het leuk dat ik in mijn jubileumjaar een nieuw bedrijf ben gestart. Daarnaast had ik natuurlijk een website met een goed werkend systeem nodig. Ook heb ik een logo laten ontwikkelen. Er komt een spiegel in voor, net als een hartje. Dit staat voor het verwennen”, zegt Eugenie.

De schoonheidsverwenbon is te koop via internet. ,,Hij is 24 uur per dag via de computer te bestellen. Er zijn drie soorten bonnen: van 25, 50 en 100 euro. Ik denk dat ik daarmee voor ieder wat wils heb. De betaling gaat via iDeal, waarna hij direct te printen is. Hierbij komen ook pdf’s van een cadeauverpakking en de vouwinstructies. Het is een compleet geschenk.”

Landelijke spreiding

Op de website staan alle salons waar de verwenbon te verzilveren is. Eugenie is druk bezig om het netwerk uit te breiden. ,,Mijn streven is om degene die het cadeau krijgt niet verder te laten reizen dan tien tot vijftien kilometer. Momenteel zijn er ruim honderd salons in heel Nederland waar de bon te gebruiken is, en hij is zelfs te verzilveren op sommige plekken in België. Het is een vereiste dat de schoonheidsspecialisten gediplomeerd zijn en ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel.”

Aan iedere verwenbon zit een pakket verbonden. Ze vertelt verder: ,,Afhankelijk van de prijs van de bon en de merken die een schoonheidsspecialist gebruikt, is er een pakket samengesteld. Op de website is precies te zien wat je bon waard is bij een bepaalde salon. Bij de bonnen van 50 en 100 euro zit altijd een zogeheten check-up behandeling. Dit houdt in dat de specialist bekijkt wat voor een effect de behandeling heeft gehad op de huid. Ook mag je bij deze terugkomst één product aanschaffen met korting. Voor de rest is iedere salon vrij in het samenstellen van de pakketten, waardoor iedereen iets anders aanbiedt en je niet in elkaars vaarwater terecht komt. Daardoor is de bon voor iedereen geschikt: hou je niet van het één, dan kies je voor iets anders. Het is origineel om te geven en leuk om te krijgen.”

www.schoonheidsverwenbon.nl

Foto:

Eugenie de Groot: ,,Er zijn zo veel momenten om een cadeau te geven.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie