Winterwandeling

28 november 2012 om 00:00 Regio

EDERVEEN - Als de leden op de ledenvergadering van 10 december akkoord gaan, wordt Henk Duijts (49) de nieuwe voorzitter van Advendo’57. Daarnaast zullen ook nog zeven andere bestuursleden worden voorgedragen, waarvan alleen Willem van Ginkel terugkeert vanuit het oude bestuur.

Nadat het huidige bestuur te kennen had gegeven niet verder te willen, omdat men met drie leden was overgebleven, werd een Commissie Bestuurs Leden (CBL) benoemd met de opdracht een nieuw bestuur te vormen. In die commissie zat ook Henk Duijts.

,,Het was zeker niet de insteek dat ik in het bestuur zou gaan zitten’’, reageert de zelfstandig ondernemer (Joalpe International B.V.uit Ede). ,,Omdat niemand zich aandiende als voorzitter, en diverse mensen mij het hebben gevraagd, heb ik ja gezegd. Die verantwoording wil ik nemen. Het nieuwe bestuur bestaat ook uit een mooie groep mensen. Bovendien ben ik ook gek met de club Advendo’57.’’

,,Advendo heeft op dit moment behoefte aan rust’’, gaat Duijts verder. ,,De laatste jaren is het ledenaantal hard gegroeid. Er is ook veel aandacht, en terecht, geweest voor het sportpark. Nu moet naar de lange termijn worden gekeken. En ook zal moeten worden toegezien dat de regels nu ook gehandhaafd gaan worden. Zo niet, dan dienen er sancties te worden opgelegd.’’

Duijts, die met Joalpe ook hoofdsponsor is, gaat in eerste instantie voor een periode van 1,5 jaar. ,,Als het allemaal staat, moet een ander het overnemen.’’

In het nieuwe bestuur komt dus alleen Willem van Ginkel als oude bekende als bestuurslid Algemene zaken en vice-voorzitter. Hij zal het geweten voor het nieuwe bestuur moeten worden. ,,Ik ben content met het nieuwe beoogde bestuur. En in deze rol verandert er voor mij niet zo heel veel’’, reageert het ‘manusje van alles’.

Beoogde bestuur: Henk Duijts (voorzitter), Bert Braafhart (secretaris), Ab Blooi (penningmeester), Willem van Ginkel (Algemene Zaken/vice-voorzitter), Maarten van de Lagemaat (Senioren), Trudy Kelderman (Jeugd), Jaap Boonzaaijer (Sponsoring) en Gerwin Hardeman (Kantinezaken).

WEKEROM - Voor iedereen die zin heeft om een frisse neus te halen en van stevig doorstappen houdt, houden de leden van organisaties Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen op zaterdag 1 december een lange winterwandeling over het Wekeromse Zand.

De boswachter neemt de deelnemers mee door oude dennenbossen en stuifzanden, langs Celtic fields (‘raatakkers’) en grafheuvels. Onderweg is er kans op het zien van moeflons, de blauwe kiekendief, raaf en klapekster. Honden kunnen niet mee. De deelnemers moeten zelf lunch en drinken meenemen voor onderweg.

De aanvang is om 10.00 uur vanaf de parkeerplaats voorbij de voormalige vuilstortplaats ten zuiden van Wekerom. De wandelaar zijn circa 16.00 uur terug. De kosten bedragen 4,50 euro per persoon. Donateurs van Geldersch Landschap en Geldersche Kasteelen kunnen gratis mee op vertoon van hun jaarkaart. Reserveren is niet nodig.

De plek is bereikbaar via weg Ede-Otterlo. Na ca. 3 km bij Steakhouse Amadeus linksaf en direct weer (schuin) rechtsaf richting Wekerom (= Wekeromseweg). Langs tuincentrum de Driesprong (rechterhand) na 2,5 km linksaf bij ANWB paddenstoel nr. 20337/001 = de Immenweg. Na ca. 50 m rechtsaf. u www.mooigelderland.nl of 06 - 53777 594 (vr tot en met zon).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie