Column EdeStad.nl 'Redelijk Getikt': Hulde aan ‘t paard

21 november 2012 om 00:00 Nieuws

Omdat ik nu eenmaal die achternaam draag, word ik er nogal eens, al dan niet dijenkletsend, op gewezen dat er een paard in mijn gang staat.

Ik heb het geluk zo’n beetje over geheel Ede uit te mogen kijken, dus ‘Jolly Jumper’ zie ik nou niet zomaar een lift instappen om met z’n poot (sorry, been) het juiste knopje in te drukken. Dat krijgen Edward Gal en Hans Peter Minderhoud met z’n twééën nog niet voor elkaar.

Het zal de vele liefhebbers niet bevallen, maar het paard kwam in mijn persoonlijke dieren top 1000 niet voor.

Totdat ik er serieus over na ging denken. Alsof het een spoedcursus betrof, kon ik er in de praktijk niet omheen.

Eerst schermutselingen in het Edese centrum. Politie te paard! Het bleek gelukkig om een oefening voor aanstormend geüniformeerd talent te gaan.

Een dag later was onze bebaarde kindervriend weer te gast. En ja hoor. Wéér een paard. Een witte deze keer. En Sint ging er nog op zitten óók.

En een voorrechten hebben die beesten. Waar wij Edenaren, herstel, hárdwerkende Edenaren, eerst door een slagboom moeten en ons vervolgens scheel betalen aan een parkeerkaart, had een creatieve winkelier een ‘horse-parking’ aangelegd waar je U tegen zegt. Moet tóch wel een bijzonder dier zijn.......

En dáármee huppelt het paard de genoemde top 1000 binnen. Stérker nog, ons ‘stalen ros’ streeft en passant de Rietvoorn, Boomklever, Luiaard en Hazelworm voorbij.

Húlde paard!

Henny Jansen

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie