Edesche Boys haakt voorlopig af

21 november 2012 om 00:00 Voetbal

Doelpunten: Erdem Sezgin 0-1; Sahin Akbulut 0-2; Erdem Sezgin 0-3; Robbin Wien 1-3; Mazlum Becerikill 1-4.

EDE - Edesche Boys heeft het in de thuiswedstrijd tegen koploper Elsweide niet kunnen bolwerken. Na een 1-3 ruststand werd uiteindelijk met 2-4 verloren.

door Eip Janssen

,,Ik heb er eigenlijk geen goede verklaring voor. De Boys haalden geen moment haar eigen niveau. Veel balverlies, onnodige acties, er stond geen team”, somberde trainer Ron Wien. Een trainer die voor alles wel een verklaring heeft, maar deze keer machteloos de nederlaag moest aanzien. De topper in de zesdeklasse tussen koploper Elsweide en het op de derde plaats staande Edesche Boys beloofde veel goeds vooraf.

Deze twee ploegen zijn veruit de productiefste in deze klasse. Het begin was niet onaardig. Edesche Boys verdediger Jamal Bouzambou kopte al in de tweede minuut rakelings naast. Maar de Arnhemmers lieten zien over goede spitsen te beschikken. Het was Erdem Sezgin die bij de eerste de beste mogelijkheid toeslag, en doelman Michel van der Meulen kansloos liet: 0-1.

Na wat mogelijkheden over en weer, volgde voor de Edenaren een mokerslag. Elsweide spits Sezgin lag te krimpen van de pijn in het strafschopgebied van Edesche Boys. Elsweide coach Habil Akbulut riep zijn spelers op de bal buiten te trappen, zodat verzorging mogelijk was. Maar die negeerden dat signaal, waar Edesche Boys wel stopte, en Sahin Akbulut scoorde de 0-2.

,,Een naar moment. Ik was zelf ook beduusd. Of ik heb overwogen de thuisclub vanaf de aftrap te laten scoren. Nee, geen moment”, meende de Arnhemse coach. Boys sprak er schande van.,,Wij zouden dit zeker anders hebben opgelost”, meende Wien. Edesche Boys was aangeslagen, zeker nadat Elsweide de 0-3 scoorde. Pal voor rust scoorde Robbin Wien de niet onverdiende 1-3. ,,Ik heb twee wissels doorgevoerd. Waarom? Omdat ik over mijn spitsen niet tevreden was. De discipline om in teamverband te spelen ontbrak bij hen”, baalde Wien. De hoop op een beter resultaat kon al snel in de prullenbak. ,,Er werd slap uitverdedigd. Elsweide wist uit een corner de 1-4 scoren. Dan weet je eigenlijk al dat het allemaal ‘net niet’ is”, vervolgde Wien. En zijn spelers bevestigden dit beeld bij een aanvallende actie. Robbin Wien wilde uithalen, maar werd de voet dwars gezet door Jamal Bouzambou. De laatste moest geblesseerd uitvallen. In de slotfase liet Elsweide de teugels vieren. Het was Zakaria Lahnine die op aangeven van Joeri Dörfel de eindstand op 2-4 bepaalde. ,,De beste ploeg heeft gewonnen. Of ik volgend jaar weer voor de groep sta? Ik wil wel doorgaan. En liefst samen met assistent Adil Larech. Maar de besprekingen starten meestal pas rond de Kerst”, besloot Ron Wien.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie