21 november 2012 om 00:00 Cultuur

EDE - Het duo Astrid Haring en Brandt Attema geeft donderdag 6 december samen met een aantal bevriende musici het derde proefkamermuziekconcert in Cultura.

Het duo Brandt Attema op bastrombone en Astrid Haring op harp, vroeg vier muzikale vrienden en een prachtige danser mee op wereldreis. In het Wereldmuziek Café kunt u hun verhalen horen en spelen ze hun favoriete muziek.

Uitgevoerd wordt Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt, een werk dat wereldberoemd is geworden als filmmuziek. Bovendien onbekende juweeltjes zoals Milonga sin palabras van Astor Piazolla, het hilarische Trio Sacrum van de Russische Smirnov, en trombonist Brandt Attema speelt een prachtige Turkse Kavaklar op zijn 400 jaar oude sacbut. Miguel Fiol Duran maakt voor deze avond een speciale choreografie en tot slot verrast harpiste Astrid Haring u met onvermoede talenten.

In juli 2008 debuteerde Brandt Attema met zijn vaste duo met harpiste Astrid Haring op het World Harp Congres in Amsterdam. Als duo inspireren zij veel componisten om voor deze bijzondere combinatie te schrijven. Ze speelden concerten in onder andere Brazilië, Singapore, Denemarken, Zweden en Duitsland.

De bezetting van Atema Haring Extended bestaat uit bastrombone Brandt Attema, harp Astrid Haring, gitaar Ezequiel Menalled, bandoneon Martijn Traas, contrabas Wilmar de Visser, slagwerk Peter Prommel en dans Miguel FiolDuran.

Het concert van Attema Haring Extended is een concert in de serie proefkamermuziek. Ensembles van topniveau geven zes avontuurlijke optredens in Cultura.

Zij staan garant voor een rijk palet aan klanken, smaken en geuren. Na de informele optredens van vijf kwartier is het tijd voor napraten onder het genot van een heerlijk glas wijn. Samen de voorstelling beleven, samen wijnen proeven, samen op zoek naar meesterschap; gedeelde passie, wat beroert het oor, wat smaakt hemels?

Kaarten voor het concert inclusief een lekker glas wijn na afloop kosten 24 euro. Voorafgaand aan het concert is er een inleiding. Het concert begint om 20.15 uur; de inleiding om 19.30 uur. In de serie proefkamermuziek staan voor 2013 het Amsterdam Sinfonietta en het Hexagon Ensemble op het programma.

Meer informatie via www.proefkamermuziek of www.cultura-ede.nl

,,Het is een gelegenheid om in contact te komen met andere muziekliefhebbers en uw passie en enthousiasme te delen. Geniet van een informeel samenzijn en breng met uw vrienden een muzikale toast uit! Inmiddels hebben de kenners van het genre de weg naar deze Cultura Proefkamermuziekserie gevonden. Sinds de start in 2011 neemt het aantal bezoekers per concert toe. Het vorige proefkamermuziekconcert was nagenoeg uitverkocht. Tickets voor de concerten in 2013 zijn nog verkrijgbaar’’, aldus een woordvoerder van Cultura.

Foto:

Attema Haring Extended

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie