Selfmade striptekenaar Nico Schuurmans bij Dante

18 november 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Cultureel Café Dante heeft donderdag 22 november weer bijzondere gasten in het programma.

Om te beginnen de in Ede geboren en getogen Nico Schuurmans die onlangs een stripboek maakte over de verhalen die zijn vader hem vertelde over de Tweede Wereldoorlog. Het verhaal dat zich in Ede afspeelt, ging zo voor hem leven dat hij op het idee kwam om dat verhaal vorm te geven met zijn grote hobby; het striptekenen. Nico Schuurmans heeft zijn leven lang getekend; het striptekenen heeft hij zichzelf aangeleerd. Bij Dante zal hij het boek ,,Gebbelinie 1940, bloedspoor' toelichten met beelden.

Manon Haffmans en Kees de Groot treden op als het duo Keetje & Ko. Manon zingt en Kees begeleidt op piano. Zij spelen Nederlandstalige muziek in de breedste zin van het woord. Van chanson tot smartlap en van kinderliedjes tot cabaret. Ook vertalen zij zelf liedjes van verschillende buitenlandse artiesten als Leonard Cohen en Otis Redding.

In de de afgelopen periode hebben zij zich meer gericht op het wat serieuzer repertoire uit de kleinkunst, van artiesten als Maarten van Roozendaal, Bram Vermeulen, Herman van Veen en Jules de Corte.

De gebruikelijke column wordt gesproken door de vaste columnist Teunis Bunt.

In de pauze speelt de huisband en kunnen bezoekers in de ruimte van Artlease nader kennis maken met de striptekenaar Nico Schuurmans, die zijn boek signeert en verkoopt.

Na de pauze zal de Edese kunstmanifestatie aan bod komen. Een van de deelnemers is een kunstenaar die bij Dante het werk zal presenteren en tekst en uitleg zal geven over de interpretatie van het thema 'Metamorfose'.

In het onderdeel Actualiteiten zal er weer volop aandacht zijn voor diverse culturele activiteiten in de gemeente Ede. Een bijzondere gast zal in de Cultuurminuut een activiteit of evenement onder de aandacht brengen. Een wekker wordt ingesteld op een minuut en het publiek kan de laatste seconden meetellen.

Als laatste muziekonderdeel treedt de vierkoppige band Cheeses of Mexico op. Muziek van eigen bodem met een vleugje Mexico. De folk en furore van deze vier mannen laat je niet meer los. Kortom: in your face country met een rauw randje. Zij zullen een vijftal nummers spelen.

De entree is gratis. Iedereen is van harte welkom. De zaal van Cultura/hoofdingang Molenstraat 45 op de rotonde, is om 20.00 uur open; om 20.15 uur begint het programma. Rond 22.45 uur sluit het huisorkest af.

Gratis parkeren op het Kuiperplein. De volgende Dante is op 24 januari 2013.

Zie ook: www.ccdante.nl

Foto: De striptekenaar Nico Schuurmans

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie