Basischool leerlingen te midden van de tentoonstelling
Basischool leerlingen te midden van de tentoonstelling A.J.vanderLinde

Plezier en enthousiasme in basisonderwijs met cultuureducatie

29 maart 2018 om 16:37 lokaal Deel je nieuws

Basisschoolkinderen uit Bennekom bezochten afgelopen week de Kijkdoostentoonstelling Stoelen in de Spotlight. Zelfs de jongste kinderen uit groep 4 beleefden volop plezier aan de aquarellen en houten stoelen in de grote zaal van Villa Erica.
Ze bleken goed en precies te observeren en konden in hun enthousiasme ook goed fantaseren.  Zo hadden ze direct door dat er grote verschillen waren tussen twee schilderijen van Herman Kuypers, die ieder een kring van stoelen toonden. “In dat ene schilderij zitten alle stoelen echt aan elkaar vast. Het is één grote buis” was de terechte opmerking.  De fraaie handgemaakte stoelen van Stefan During hebben al mooie namen, zoals Giraf, Tjok-tjok of Struisvogel. Al fantaserend bedachten de leerlingen vele eigen namen zoals Lange Jaap, Pauw en Duif.
Het bezoek van basisscholen maakt onderdeel uit van het Educatieprogramma van De Kijkdoos in Bennekom. Bij elke tentoonstelling kunnen klassen vooraf inschrijven voor cultuureducatie te midden van de expositie. Meer informatie: www.dekijkdoosbennekom.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie