‘Alles is Familie’

21 november 2012 om 00:00 Cultuur

EDE - In het ExpoTheater van CineMec Ede is het woensdag 21 november Ladies Night ‘light’, met de romantische komedie Alles is Familie, de opvolger van de succesvolle film Alles is Liefde.

In Alles is Familie is iedereen binnen de familie De Roover op een punt in zijn leven beland waarin het maken van cruciale keuzes onvermijdelijk is. Zo wil Winnie een baby, haar man Rutmer wil dichter bij zijn gevoel komen, zijn broer Charlie wil vooral geen verantwoordelijkheid en hun zwager Dick wil zijn overleden vrouw terug. Pater familias Arend wil gelukkig zijn. En zijn vrouw Jeanette wil dat iemand haar wil. Opnieuw een romantische komedie, met andere personages maar dezelfde humor. Je kunt niet kiezen wie je ouders zijn. Je kunt wél kiezen hoe je ouder wordt.

De cast van Alles is Familie bestaat uit Carice van Houten, Thijs Römer, Benja Bruijning, Jacob Derwig, Kees Hulst, Martine Bijl, Willeke Alberti, Remko Vrijdag, Michiel Romeyn, Wilbert Gieske, Kim van Kooten en Diederik Ebbinge. Net als Alles is Liefde is de film geregisseerd door Joram Lürsen, naar een scenario van Kim van Kooten.

Lürsen studeerde in 1990 af aan de Amsterdamse Filmacademie. Hij regisseert met succes de speelfilms Mijn Franse tante Gazeuse en In Oranje, maar zijn grote doorbraak volgt eind 2007 met de kaskraker Alles is Liefde. Daarvoor won hij een Gouden kalf voor beste regie. Vervolgens regisseerde onder meer de bekroonde jeugdfilms Het Geheim en Dolfje Weerwolfje.

Kim van Kooten maakte in 1995 haar acteerdebuut in Robert Jan Westdijks debuutfilm Zusje en speelde de hoofdrol in Phileine zegt Sorry, waarvoor ze in 2003 het Gouden kalf voor beste actrice ontving. Haar carrière als scenarioschrijfster begon met het schrijven van de dialogen voor Theo van Goghs Blind Date. Sindsdien combineert Van Kooten haar passies scenarioschrijven en acteren. Ze won een Gouden Kalf voor beste scenario voor de speelfilm Met grote Blijdschap (regie Lodewijk Crijns) maar haar doorbraak als scenarioschrijfster bij het grote publiek was de kaskraker Alles is Liefde.

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa en via www.cinemec.nl. Reserveren via 0900-3210321 (35 ct/min).

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie