Beter Zitten Lunteren: ‘Voor iedereen een passende bureaustoel’

28 november 2012 om 00:00 Ondernemend

LUNTEREN - Het lijkt zo logisch, maar dat is het niet. We dragen toch ook niet allemaal dezelfde maat schoenen? Roelof Wobben van Beter Zitten in Lunteren: ,,Ieder mens is verschillend, ook als het gaat om de zithouding. Een bureaustoel moet daarom ook zó worden ingesteld, dat deze echt passend is.”

Bij schoenen is het snel duidelijk: knellen ze of slippen ze, dan zijn ze klaarblijkelijk niet passend. Bij een bureaustoel ligt dat iets gecompliceerder, legt Roelof Wobben uit. ,,Een belangrijk onderdeel zijn de armleggers. Sluiten deze aan bij het lichaam of vallen de armen er geheel binnen? Is de hoogte van het bureau aangepast aan de bureaustoel of andersom? Zit u vaak op het puntje van de stoel? Hebt u vaak last van rugklachten?” Allemaal belangrijke vragen binnen de praktijk van Beter Zitten.

‘Kunst’

Goed zitten is een kunst, omdat we er niet voor gemaakt zijn, aldus Wobben. ,,Moderne bureaustoelen kunnen voor een groot deel van de gebruikers goed worden ingesteld.

Echter, 85 procent weet niet waar de knoppen van de stoel voor dienen.

Het gevolg: nek-, rug- en schouderklachten. Met een korte instructie valt al veel winst te behalen.”

Voor een klein deel van de bevolking geldt dat het begrip ‘passend’ alleen kan worden bereikt met een individueel op maat gemaakte bureaustoel.

Wobben: ,,Wij zijn daarin gespecialiseerd. Zeg nu eerlijk: een maatpak zit toch ook beter dan een confectiepak?”

Quickscan en workshop

Tijdens een (gratis) QuickScan ziet Wobben al snel of er op kantoor ergonomische verbeteringen mogelijk zijn. Met de workshop Gezond beeldschermwerk worden medewerkers bewust gemaakt van hun werkhouding. Het resultaat is dat medewerkers hun eigen werkplek en de bureaustoel goed kunnen instellen. “Op termijn gaat dit zeker een besparing opleveren in het ziekteverzuim”, aldus Wobben. Voor meer informatie zijn klanten hartelijk welkom in de Zitstudio in Lunteren of ze kunnen een kijkje nemen op www.beterzitten.nl.

BeterZitten

Kauwenhoven 78

6741 PW Lunteren

Telefoon (0318) 484 854

E-mail: info@beterzitten.nl

Internet: www.beterzitten.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie