Vrouwen DTS Ede

28 november 2012 om 00:00 Sport

EDE - Voorafgaand aan het oefenduel tegen FC Jeugd is de spelersgroep van Lunteren geïnformeerd dat de derdeklasser en trainer Amir Hashemi nog een jaar met elkaar verder gaan.

,,De samenwerking met Amir is de eerste drie maanden uitstekend bevallen’’, zegt bestuurslid technische zaken Gert van Veller. ,,De intentie was sowieso langer dan een jaar met elkaar door te gaan. Wij hebben veel vertrouwen in hem.’’

,,Wat ik dacht is tot dusverre uitgekomen’’, reageert Hashemi. ,,Lunteren is een echte voetbalclub. De accommodatie, de Technische Commissie, het bestuur, de jeugdopleiding, noem verder maar op. De organisatie daarvan is zeer goed.’’

Sportief gezien kende Lunteren een tegenvallende start. ,,De jongens hadden in het begin onbewust moeite zich te motiveren. De derde klasse is zeker niet makkelijk. Iedereen wil van Lunteren winnen. Je moet het spel zelf maken. Persoonlijk denk ik dat het lastiger is uit de derde klasse te komen, dan bij de eerste zes in de tweede klasse te spelen.’’

,,De doelstelling is natuurlijk zo snel mogelijk naar de tweede klasse terug te keren. Zeker de wedstrijd zaterdag tegen Lienden is belangrijk. Bij winst is het verschil nog maar drie punten’’, kijkt Amir Hashemi al vooruit.

Waar Hashemi blijft, vertrekt de trainer van Lunteren 2 Ronald de Roos. ,,Ronald heeft het drie seizoen, onder lang niet altijd makkelijke omstandigheden, goed gedaan. Hij heeft TC 2, en de ambitie hogerop te willen. Dat gunnen wij hem van harte’’, stelt Gert van Veller.

Met assistent trainer Maarten Boekenoogen moet nog gesproken worden.

EDE - DTS Ede verdediger Jeroen van Schoonhoven (24) stopt per direct met voetballen. Zijn revalidatie na een kruisbandoperatie wil maar niet vlotten. Bijna een jaar geleden raakte de Edenaar geblesseerd tijdens een training. Van Schoonhoven leek na de zomerstop langzaam vorderingen te maken.

,,Hij heeft nog altijd het niet door hem gewenste niveau bereikt”, zegt trainer Eric Speelziek op de DTS Ede site. ,,Daarbij kampt Jeroen ook met gewrichtsklachten.” Mede vanwege zijn werk en studie ziet Van Schoonhoven, die als zeventienjarige debuteerde als rechtsback in het eerste elftal, af van een vervolg van zijn revalidatietraject.

EDE - Op voorstel van b. en w. heeft de Edese gemeenteraad besloten geld beschikbaar te stellen voor een kunstgrasveld op het sportpark van SDS’55. Dit kunstgrasveld zal in 2013 aangelegd worden, waarschijnlijk na de competitie en andere activiteiten. Deze afspraken moeten nog gemaakt worden. Het bestuur van de Wekeromse voetbalclub laat op haar site weten erg blij te zijn met dit besluit.

EDE - Er stond niets meer op het spel, maar de laatste wedstrijd van de eerste bekerronde van DTS moest toch nog worden uitgespeeld. In Nijmegen was Blauw-wit de tegenstander.

De al uitgeschakelde Edesen wonnen met 1-5, na een 0-1 ruststand. Willeke Pater (2x), Merlin te Wilt, Marleen Hoofd en Eveline Zech tekenden voor de doelpunten.

u Uitgebreid op www.edestad.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie