Elektronische tijdwaarneming bij Harskampse motorcross

26 november 2012 om 00:00 Informatie

HARSKAMP - De tweede ronde Winter MX -cup Mac Harskamp op circuit Dabbelo kende een noviteit.

,,Er is voor de eerste keer gereden met elektronische tijdwaarneming. Een absolute verademing voor alle tijdwaarnemers", licht Ruud Kerkhof toe. ,,Door de grote groepen en spannende wedstrijden was een foutje in het meeschrijven gauw gemaakt en duurde het lang de correcte uitslag op papier te krijgen. Maar omdat het eerste keer was dat wij dit systeem hanteerden, is voor de zekerheid gewoon met pen en papier meegeschreven", gaat hij verder.

Druk

Het rennerskwartier had zich niet laten ontmoedigen door de weersvoorspellingen. Vanuit alle delen van het land wisten de coureurs de weg te vinden naar de zware zandbak op het ISK Schietkamp Harskamp. Een baan die er weer perfect bij lag. ,,Dat is altijd zo. Een standbeeld voor al die Harskampse vrijwilligers, die dat mogelijk maken", meende MX team Esse coureur Nico Fraanje.

De 65cc klasse kende een groot startveld. Met bijna 35 jonge helden verdeeld over twee klassen, kleine en grote wielen, mag Mac Harskamp zich gelukkig prijzen. Ook in de crosssport telt dat wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

De kleinste klasse vermaakte het publiek met geweldige wedstrijden maar ook vertederende taferelen. Daar waar de snelste in deze klassen soepel over de knippen dansen, is het voor de minder ervaren coureurtjes vaak ploeteren in het zware zand. Lunteraan Randy Kieft toonde zich in beide manches de sterkste. De beste rijder in de 65 cc kleine wielen werd Yordi Starink.

Deens talent

Ook in de 85cc een grote opkomst met bijna 40 coureurs verdeeld over de klassen kleine en grote wielen. In de eerste manche nam Marco Leerink het heft in handen nam. Leerink leidde lange tijd maar in de slotfase sloeg de pechduivel toe. De teleurgestelde Leerink, die als vijfde eindigde, zag de jonge Deen Mikkel Ringfeldt Haarup optimaal profiteren. In de tweede manche was het weer een Deen die de eer voor zich opeiste. Nu was het Ringfeldt Haarup, voor zijn landgenote Michelle Jorgensen.

De overwinning in de klasse voor de kleine wielen was voor Giordy Poeliejoe die beide manches won. Hij was van start tot finish ongenaakbaar.

Zwaar

De klasse MX2 Junioren was zo goed bezet, dat er series, herkansingen nodig waren om te bepalen wie in de finale mocht uitkomen. De crossers kregen het zwaar voor de kiezen. Zij moesten liefst drie keer op het zware circuit de strijd uitvechten.

In de finale kwamen de beste rijders tegen elkaar uit voor de dubbele punten. Dat betekende dat er flink werd gestreden. Mike Bolink pakte even de kop, maar werd afgelost door Nino Dekker. Hij liet zich het kaas niet van het brood eten en won de dagprijs.

De Veteranen en MX1 klasse werden samengevoegd tot een grote groep, die wel voor het eigen klassement reden. Maichel Visser toonde zich in beide manches veruit de sterkste. De veteraan uit Tolkamer was oppermachtig. Achter zijn rug ontspon een mooi gevecht om de overige ereplaatsen. Jan van der Vlist sloot uiteindelijk de dag af als tweede bij de veteranen voor Gijs van der Kolk.

Teamgenoten

Nico Fraanje mocht zich dankzij een eerste en tweede plaats in beide manches winnaar noemen van de MX1 rijders. Zijn teamgenoot Berry Ploeg werd knap derde. Het MX-team Esse vierde de successen ingetogen. ,,Een mooi succes. Dat bewijst de sterkte in de breedte van ons team", meende Ploeg.

In de Seniorenklasse waren alle ogen gericht op Freek van der Vlist. Van der Vlist kwam voor de eerste maal in actie op de Kemea Reytec van de Laar Yamaha en liet zien weinig aanpassingsproblemen te hebben. De eerste manche sloot Van der Vlist als derde af. De man die veruit de meeste kilometers maakt om in Harskamp aan de start te komen, de Zeeuw uit Burgh Haamstede viel in de laatste ronde uit. Ook in de tweede manche kwam Boot niet meer in actie.

In de tweede manche legde Van der Vlist de zweep er flink op en nam afstand van de concurrentie. Wessel Bosch bleef op ruim 40 seconden het dichts in de buurt. De MX1 Senioren klasse leverde een overwinning op voor Wessel Bosch. Maurice Scheibeler werd tweede voor Edenaar Tristan Evers.

Uitslagen tweede clubcross Mac Harskamp:

65 cc Kleine wielen

1. Yordi Starink Borculo

2. Jef Bruggeman Zwaanshoek

3. Scott Smulders Alphen

65cc Grote wielen

1. Randy Kieft Lunteren

2. Lynn Valk Nijverdal

3. Max van den Elzen Someren

85cc Kleine wielen

1. Giordy Poeliejoe Helmond

2. Devin Sluijs Bergschenhoek

3. Lara de Kruif Welsum

85cc Grote wielen

1. Mikkel Ringfeldt Haarup Silkeborg (DK)

2. Yoran Ramselaar Baarn

3. Shana van der Vlist Apeldoorn

MX 2 Junioren

1. Nino Dekker Apeldoorn

2. Bryan Engelen Zonhoven (B)

3. Mike Bolink Holten

MX 1 Junioren

1. Nico Fraanje Kootwijkerbroek

2. Nico Garrits Lieren

3. Barry Ploeg Kootwijkerbroek

MX 35+ (Veteranen)

1. Maichel Visser Tolkamer

2. Jan van der Vlist Apeldoorn

3. Gijs van der Kolk Dodewaard

MX 2 Senioren

1. Freek van der Vlist Apeldoorn

2. Nick Leerkes Apeldoorn

3. Stefan Jongewaard Westzaan

MX 1 Senioren

1. Wessel Bosch Ermelo

2. Maurice Scheibeler Hoenderloo

3. Tristan Evers Ede

Foto 1: Shana van der Vlist (188) laat zich in de 85cc grote wielen niet weg drukken

Foto 2: Crossen in een prachtige natuurlijke omgeving

Foto 3: Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar hulp is snel ter plaatse

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie