Rondweg De Klomp gaat open

28 november 2012 om 00:00 Voorpagina

Op 11 januari 2013 volgt de officiële opening van de rondweg, maar het verkeer kan er vanaf 3 december al gebruik van maken. Tegelijk met het open gaan van de rondweg wordt de Veenendaalseweg afgesloten voor het doorgaande verkeer. In verkeerstermen heet dit een ‘knip’ in de weg. De afsluiting gebeurt bij het viaduct van de A12 en geldt voor al het autoverkeer. (Brom)fietsers, het openbaar vervoer en de hulpdiensten kunnen wel doorrijden.

Verkeer in dorp moet stuk rustiger worden EDE - De rondweg De Klomp gaat maandag 3 december open. Met deze rondweg kan het verkeer in en rond De Klomp beter en sneller doorstromen. Voor de inwoners van de Klomp wordt de verkeerssituatie rustiger omdat het doorgaande verkeer straks gebruik maakt van de rondweg.

Kentekens

Door de afsluiting wordt het verkeersveiliger en rustiger in De Klomp. De afsluiting wordt met borden aangegeven. Het controleren gebeurt met camera’s die kentekens registreren. Wie toch doorrijdt riskeert dus een bekeuring.

Als laatste moet nog een klein deel van de rondweg De Klomp worden aangelegd. Het gaat hierbij om het gedeelte tussen de Veenendaalseweg en bedrijventerrein De Batterijen in Veenendaal. Er loopt een onteigeningsprocedure om de laatste benodigde grond in eigendom te krijgen. De aanleg van het laatste stukje gebeurt direct nadat de grond in eigendom is gekomen van de gemeente. Naar verwachting is dit najaar 2013.

Station

De aanleg van rondweg De Klomp is ook bedoeld om het gebruik van het openbaar vervoer te stimuleren. De rondweg vergroot namelijk de bereikbaarheid van het station Veenendaal-De Klomp, zowel per auto als per fiets. Per auto omdat een directe snelle verbinding ontstaat vanaf de rondweg-Oost in Veenendaal en de A12.

Fiets

Per fiets omdat de Veenendaalseweg een verkeersluwe weg wordt zodat het voor fietsers een goede route wordt naar het station. Dit jaar zijn de fietsenstallingen al aangepast en uitgebreid.

Fietsers kunnen nu ook hun fiets stallen aan de noordzijde van het station, maar vooral aan de zuidzijde. Er zijn in totaal zo’n 1.200 plaatsen voor fietsen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie