Stadscafé Oscar Ede: Maandag ‘Lifestyle Event for man & woman’

5 december 2012 om 00:00 Ondernemend

Op de Locatie van Paxx op de Elias Beekmankazerne aan de Nieuwe Kazernelaan presenteren zich Edese ondernemers. Kaarten kosten 10 euro per stuk. Met zijn eigen bedrijf startte Prinsen al weer een tweeënhalf jaar geleden. ,,Het is een mooi bedrijf, het is gezellig, hartstikke druk. Het personeel straalt wat uit, ze hebben altijd een lach op hun gezicht”. Ondanks dat hij druk is met Stadscafé Oscar heeft de Edese ondernemer ook nog tijd voor andere dingen. Tijdens het ‘Lifestyle Event for man & woman’ zijn er mode-impressies, is er een wijnproeverij, is er aandacht voor de wintersport en voor interieur. Ook is er een actie van occasion auto’s, haarmode en een culinaire proeverij en sieraden. De band ‘Puur’ zorgt voor de muzikale omlijsting. Verder is er bijzonder foto-printmateriaal en een gratis ‘socialmedia-portret’.

EDE - Peter Prinsen, uitbater van Stadscafé Oscar, is de initiatiefnemer van het ‘Lifestyle Event for man & woman’, dat maandag 10 december van 19.00 tot 23.00 uur wordt gehouden.

Aan het ‘Lifestyle Event for man & woman’ doet ook een keur aan Edese ondernemers mee. People Behind the Mirror vertaalt de huidige mode in draagbaarheid en verzorging. Per Lei is er voor de modebewuste vrouw met een eigen stijl. Ook juwelier/edelsmid Jet van der Hoeven, fotograaf Arjan van Bruggen en Peter Prins zelf met Stadscafé Oscar laten zien wwat zij allemaal in huis hebben. Verder DvanE voor een goede en betrouwbare BMW, Sportted, de sportspeciaalzaak van Ede, en Lounge, voor leef- en woongenot.

Het event wordt volgens Peter Prinsen gehouden om de ondernemers in het centrum van Ede sterker te maken en te ondersteunen. De Edenaar is op persoonlijke titel actief voor citymarketing. ,,Er wordt in het kader van Ede 2025 gezegd ‘hoe krijg je mensen in Ede’. Volgens mij moet je eerst zorgen dat de mensen in Ede blijven. Wat ik graag wil is de We-economy, de economie van ons met z’n allen. Vanuit dat idee is samen met andere mensen het event georganiseerd.”

Levendiger

Als het aan Prinsen ligt wordt het Edese centrum wat levendiger. ,,Daar zijn we druk mee bezig. Kortgeleden hebben we daarover nog een bijeenkomst gehad. Iedereen heeft zijn eigen ideeën, ik natuurlijk ook. Ik denk dat je bij de basis moet beginnen, de basis is gewoon Ede. Je moet volgens mij wat meer grootwinkelbedrijven naar het centrum trekken. Ik denk aan een Bijenkorf, C&A en een Peek & Cloppenburg.”

Dat moeten harde trekkers zijn, vindt hij. ,, De rest daarom heen, komt dan vanzelf. Ik heb altijd als voorbeeld het Rozenplein in Ede. Het plein was ten dode opgeschreven totdat Jan van Barneveld daar met een Albert Heijn winkel begon. Je ziet gewoon dat het daar nu leeft.” De filosofie van Peter Prinsen is dat zoiets ook in Ede Centrum mogelijk is. ,,Heel veel mensen vinden het niet goed dat je allemaal dezelfde winkels in de grote steden hebt. Men wil dat nu eenmaal graag. Je moet niet hebben dat mensen vanuit Ede met de trein naar Arnhem winkelen. Je zorgen dat ze in het Edese centrum winkelen."

Foto:

Peter Prinsen, uitbater van Stadscafé Oscar, is de initiatiefnemer van het nieuwe evenement.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie