Kookworkshop voor hartfalenpatiënten

29 november 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - De polikliniek hartfalen van Ziekenhuis Gelderse Vallei bestaat tien jaar. Reden genoeg om hartfalenpatiënten in het zonnetje te zetten. Marjon Achterberg- Budding (diëtist cardiologie) en Germa Tuin (hartfalenverpleegkundige) organiseerden een kookworkshop voor hartfalenpatiënten. Succes verzekerd met kok Coen Budding aan het roer.

,,Het was grandioos, een goed initiatief: leerzaam en erg gezellig onder elkaar'', aldus meneer van Ginkel, één van de deelnemers. Tijdens de workshop stond het koken van een gezonde warme maaltijd zonder het gebruik van zout centraal. Mensen met hartfalen hebben een verminderde pompfunctie van het hart. Daarom is het belangrijk dat zij minder zout eten. Tijdens de workshop maakten de deelnemers kennis met ingrediënten en kooktechnieken die het koken zonder zout leuk en lekker maken.

,,De tomatensoep werd lekker gemaakt met allerlei kruiden. Ik heb het zout niet gemist'', vertelt Van Ginkel. Zestien hartfalenpatiënten volgden de kookworkshop. Zij maakten samen verschillende warme en koude gerechten waar zij vervolgens met elkaar van konden genieten. Deze workshop werd mede mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van Ziekenhuis Gelderse Vallei en de Rijn IJssel Vakschool Wageningen.

Ziekenhuis Gelderse Vallei is Voedingsziekenhuis van Nederland. Het ziekenhuis besteedt extra aandacht aan voeding omdat voeding en gezondheid heel nauw samenhangen. Op dit gebied werkt het ziekenhuis intensief samen met de Wageningen Universiteit.

Foto:

In groepjes gingen de deelnemers aan de slag.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie