Snertwandeling door Deelerwoud

29 november 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Lekker een frisse neus halen en een warme beloning toe? Ga mee met deze winterse wandeling door het prachtige Deelerwoud, vlakbij Hoenderloo. Natuurmonumenten organiseert op zaterdag 15 en vrijdag 28 december een stevige doorstapwandeling van ongeveer 14 km met de boswachter.

Tijdens de wandeling kom je op plekken die normaal niet toegankelijk zijn. De kans op het zien van wild is heel groot. Onderweg wacht de deelnemers een heerlijke kop vers bereide snert met roggebrood en spek. De wandeling begint om 10.30 uur en eindigt rond 15.30 uur. Let op: reserveer van te voren je deelname. In verband met de te verwachten grote belangstelling kunnen alleen mensen die zich van te voren hebben aangemeld deelnemen. Dit kan via www.natuurmonumenten.nl of telefonisch bij de ledenservice van Natuurmonumenten, tel. 035 - 655 99 55. Kosten per persoon is 15 euro voor leden van Natuurmonumenten, 20 euro voor niet-leden en 10 euro voor kinderen tot 12 jaar. Let op: Gezien de afstand van deze snertwandeling is de tocht alleen geschikt voor de échte wandelaars. Geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar.

Het landschap van het Deelerwoud bestaat uit een afwisseling van bos en heide. De uitgestrektheid van het gebied en de flinke hoogteverschillen maken dit bijzondere stukje Veluwe geknipt voor een heerlijke lange wandeling.

In het uitgestrekte Deelerwoud leven veel grote zoogdieren, zoals wilde zwijnen, reeën, dam- en edelherten. Altijd kans om ze tegen te komen. Ook kleinere zoogdieren, als de vos en de boommarter komen in het Deelerwoud voor. In de bossen broeden maar liefst drie soorten spechten: grote bonte, groene en zwarte specht. Zelfs raven, ooit uitgestorven in Nederland, broeden hier. Hun roep is onmiskenbaar en indrukwekkend. Vooral ook in de winter is deze vaak te horen. Waarom? Je hoort het van de boswachter. Hij kent de mooie plekken, elk met een verhaal.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie