Studente Dionne Dane wint Pabo-Propedeuseprijs CHE

29 november 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - De opleiding Leraar Basisonderwijs van de Christelijke Hogeschool Ede reikte woensdag de eerste Pabo-Propedeuseprijs uit aan Dionne Dane. Deze prijs voor studenten die tijdens hun propedeuse een opmerkelijk maatschappelijke, sociale of culturele prestatie hebben geleverd, werd tijdens de propedeuse-uitreiking overhandigd. De student ontving het kunstwerk 'Goede gaven op handen gedragen' en een geldbedrag die aan een goed doel naar keuze wordt weggeven.

Pabo-student Dionne Dane is het afgelopen jaar opgevallen door haar buitengewoon brede betrokkenheid met betrekking tot haar kerk en de wereld om haar heen. Zo is zij op verschillende manier actief met jongeren en ouderen, organiseert ze kerkdiensten, is ze vrijwilliger bij de EO-jongerendag en is ze hulp-Piet in haar dorp. Daarnaast is Dionne actief als vrijwilliger voor De Baanderij, waar zij meewerkt aan het verzamelen van goederen die naar verschillende crisisgebieden in de wereld gaan. Haar geldprijs van 500 euro schenkt zij ook naar deze organisatie. Dit bedrag is gesponsord door de Assenrodegroep, specialist in organisatie en personeel voor onder andere het onderwijs.

Aan de slag met je passie

De juryvoorzitter en Pabo-docent Rob Schurink: ,,Met deze prijs wil de Academie Educatie van de CHE de maatschappelijke betrokkenheid van studenten al in het eerste jaar stimuleren. Daarnaast vindt de hbo-opleiding het belangrijk dat studenten hun passies ontdekken, hiermee aan de slag gaan en dit ook aan elkaar laten zien.''

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie