Otterlo en Harskamp halen einde niet

5 december 2012 om 00:00 Voetbal

Doelpunten: Evert van Essen 0-1; Jeroen Jansen 1-1; Gijsbert Bunt 2-1.

OTTERLO - De altijd beladen dorpen derby in de vierde klasse B tussen Otterlo en Harskamp is achttien minuten voor tijd gestaakt.

door Eip Janssen

De stand was 2-1 in het voordeel van de thuisclub. Harskamp speler Evert van Essen verdraaide zijn knieschijf en het zag er ernstig uit. Diverse spelers bleken behoorlijk aangeslagen. Na een langdurige blessurebehandeling, waarbij de knieschijf weer op zijn plaats werd gezet, moesten nog achttien minuten worden gespeeld. Scheidsrechter Van der Wal uit Apeldoorn besloot het spel niet meer te hervatten. ,,Ik begrijp best dat een aantal spelers de aanblik niet prettig vond. En gezien de snel invallende duisternis betwijfel ik of het einde gehaald kan worden”, meende de leidsman.

Erwas vanaf de aftrap veel passie en beleving bij beide ploegen. Maar ook sprake van niet al te goed voetbal. En een foutenfestival waarbij de doelmannen niet al te vrolijk terugkeken op de openingsdoelpunten.,,Zo’n wedstrijd kun je inderdaad verwachten’’, meende Harskamp trainer Jan Willem Pol. ,,De teams staan bekend om hun strijd en inzet. Onze start was prima maar de gelijkmaker viel te snel. Ik ben wel blij met de instelling, waarmee werd gespeeld.” Otterlo doelman Gerben Slingerland zag er bij het Harskampse openingsdoelpunt niet goed uit. ,,Dat klopt. Het was een communicatiefout met Gijsbert Bunt. Daarin had ik duidelijker moeten zijn”, trok Slingerland het boetekleed aan. De ingekopte bal door Karel Pater werd slecht verwerkt. Slingerland probeerde de fout nog wel te herstellen, maar Evert van Essen was er als de kippen bij: 0-1.

Otterlo drong de gasten terug, en het was Laurens Foekens die doelman Quintus Busscher tot een redding dwong. ,,Ik kon er niet goed bij, en de bal sprong voor een Otterlo speler (Jeroen Jansen, red.) die feilloos scoorde: 1-1. Een baalmoment, omdat er persoonlijke fouten aan vooraf gingen. De bal werd op het middenveld verspeeld, en Jansen mag nooit zo vrij staan”, meende Busscher. Hij kreeg een waar bombardement te verwerken. ,,Even dacht ik dat we overspeeld zouden worden.” Vooral Lourens Foekens was niet in goeden doen, en liet vele mogelijkheden liggen.In de tweede helft was Otterlo de betere ploeg. Er werden vele kansen gecreëerd. Uit een vrije bal van Laurens Foekens kopte Gijsbert Bunt snoeihard in: 2-1. ,,Het tweede doelpunt was echt onhoudbaar. De Otterlo spitsen had het vizier niet echt op scherp staan. En ik had een paar aardige reddingen”, meende de bescheiden doelman. En wie zelf niet scoort, krijgt vaak het deksel op de neus ,,Dat was bijna het geval”, besloot Slingerland opgelucht.