Filmhuis Cultura brengt boeken in beeld

30 november 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Cultura is begonnen met een serie verfilmingen rondom gerenommeerde boeken. Dinsdagmiddag 11 december staat de verfilming van het boek 'Extremly loud and incredibly close' van Jonathan Safran Foer op het programma bij het Filmhuis.

Er staan kwalitatief goede films op het programma, zowel klassiekers als recente films. Filmdocent Mark Meuldijk verzorgt voorafgaand aan ieder film een inleiding, waarin boek en film naast elkaar worden gelegd. De visie en interpretatie van de filmmaker worden onder de loep genomen. Welke keuzes heeft hij of zij gemaakt en wat betekent dat voor de lezer en kijker? Wat doet de film met je als kijker? Na afloop en in de pauze is er tijd voor een drankje en napraten over de film.

Extremely Loud and Incredibly Close gaat over de 9-jarige Oskar, die zijn vader verloor tijdens de aanslag op de Twin Towers op 11 september 2001. Zijn grootouders wisten te ontkomen aan het bombardement op Dresden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de dood van zijn vader vindt hij in een vaas een sleutel in een envelop met het opschrift 'Black'. Ervan uitgaande dat zijn vader hem een boodschap wilde nalaten, gaat hij in New York op zoek.

Een aangrijpende en indrukwekkende film van de zoektocht van een jongen naar zijn famillie en herinneringen aan zijn vader. Kaarten voor de film, inclusief pauzedrankje en inleiding kosten 10 euro inclusief een dagschotel bij De Verleiding 17,50 euro. De inleiding begint om 14.30 uur en de film start om 15.00 uur. Meer informatie en reserveringen, www.cultura-ede.nl of tel. 0318-672800.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie