Bedrijfstafeltennis: Soft and Cosy kampioen na zinderende finale

30 november 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Na OGB International, Autobedrijf Braber (2x), Interieurshop Cristian; Caravan Plaza, JKF AdviesGroep en Van Ommeren Metaal Techniek BV, is Webshop bedrijf Soft and Cosy najaarskampioen 2012 van de BIT.NL EdeStad.nl bedrijfstafeltenniscompetitie geworden.

Zij versloegen in een zinderende finale, die alles bood wat tafeltennis zo aantrekkelijk maakt, Bij Christian Klusbedrijf met 20-16. De mannen van Edestad.nl lieten supermarkt Jumbo met lege handen achter. De 24-13 zege liet niets aan duidelijkheid te wensen over. Maar ook om de plaatsen vijf tot en met elf werd energiek gestreden.

Het mooie van deze finale avond was, dat niet alleen de hoogst geplaatste teams genoten. Maar ook de drie teams, Ommeren Metaal Techniek BV, spellenwinkel De Tinnen Soldaat en Manege De Nieuwe Heuvel ,,Dat klopt. Wij zitten in een poule van drie. En spelen twee wedstrijden tegelijk. Onze sponsoren krijgen waar voor hun geld. Weliswaar niet op het centre court, maar toch", was de opvatting.

Vol

In de volle tafeltennishal aan de Langekampweg afgelopen donderdagavond was het op alle tafels een boeiend schouwspel. Een soms meedogenloze strijd werd uitgevochten, en besloten met een kantballetje. De triomfkreten waren hoorbaar, de teleurstelling voelbaar. Maar daar buiten heerste ondanks de rivaliteit wederzijds respect.

Tegen half twaalf nam het team van Soft and Cosy, dit seizoen bestaande uit Hans Degenaar, Aart Jansen, Bert van de Bovenkamp, Willem ten Brink en Wout van de Groep uit handen van Jan Mostert de hoofdprijs in ontvangst.

Maar voor het zover was, was het licht figuurlijk maar voor een enkeling zelfs letterlijk uitgegaan. De strijd van de tafeltennis coryfeeën eiste een maximale inspanning, en dat voor velen na een dag van hard werken.

Bij de entree in het clublokaal van gastheer TTV BIT.NL was de spanning voelbaar. Vooral de vraag hoe de teams zouden zijn samengesteld. Zo opende supermarkt Jumbo op internet al de vraag of 'superster' Henny Jansen bij de redacteuren van EdeStad.nl in de basis zou staan. ,,Anders had ik tegen alle tegenstanders een te grote voorgift (0-8) score moeten toestaan. Dat is wel erg veel gevraagd", lichtte Jan Mostert toe.

Finale

Op tafel 1 speelde Soft and Cosy tegen het licht favoriete Bij Christiaan Klusbedrijf. De mannen van Soft and Cosy namen de wedstrijd zeer serieus. Zeker omdat deze talentvolle 'jongeren' een nieuwe sponsor zoeken. Donderdagmorgen werd een speciale bijeenkomst belegd, waarin de teamsamenstelling werd doorgenomen. Uiteindelijk kregen na lang beraad Aart Jansen, Wout van de Groep en Hans Degenaar het vertrouwen van de coach. En zij beschaamden dat niet.

,,Ik heb mijn plaats afgestaan aan Wout (Van de Groep, red.). Dat scheelt voorgiftpunten. Daarnaast verwacht ik dat Aart Jansen, de man in vorm, als het er op aan komt de beslissende punten maakt", aldus Van de Bovenkamp. Hij bleek een vooruitziende blik te hebben gehad.

In een op hoog peil staand duel, waarin de emoties soms opliepen werd het 20-16. ,,De tips om deze toppers te bespelen", werkten goed", glimlachte Van de Groep. Die zijn bron uiteraard wilde verraden . Aart Jansen won al zijn single partijen. De laatste game tegen Nino Stormink was een lust om te zien. Stormink werkte een 0-2 achterstand weg, maar in beslissende vijfde set wist routinier Jansen de 12-10 winst op te eisen.

Derde/vierde plaats

Supermarkt Jumbo mocht zich vooraf favoriet noemen tegen media gigant Edestad.nl. Maar de praktijk bleek aanzienlijk weerbarstiger. Breekpunt was het dubbel waarin Wim van Kessel en Eip Janssen na een kansloze eerste game, het roer omgooiden. Zij lieten met 3-1 het duo Jan Mostert/ Sven Balde licht verbijsterd achter. Daarna gingen de journalisten door en vier 3-0 zeges op rij waren beslissend. De eindstand werd bepaald op 24-13 voor Edestad.nl.

Het Harskampse Caravan Plaza en Modezaak Shoeby Fashion Barneveld bleken na afloop de productiefste teams. De Barnevelders trokken met 24-17 aan het langste einde. Harold Delling was bijzonder op dreef. Hij wist voor Shoeby drie enkelspelen te winnen. En excelleerde ook in het dubbelspel. De vijfde plaats werd uitbundig gevierd. ,,Je hoeft geen kampioen te worden, om toch plezier te hebben", werd gegrapt.

Eten

Wie zorgt het beste voor de inwendige mens? Dat was de grote vraag op en om de tafel bij Restaurant De Chinese Muur en eetcafetaria Veenderweg. De acht spelers prezen hun waar aan, alsof er geen sprake is van een economische crises. Maar op grond van de uitslag lijkt een 'Chineesje' de lichte voorkeur te hebben. De Chinese Muur behaalde een knappe 23-17 overwinning . Opvallend in deze match was dat geen van de spelers een honderd procent score wist te behalen.

Trio

De paardenliefhebbers van Manage De Nieuwe Heuvel, de medewerkers van Van Ommeren Metaal Techniek BV en spellenwinkel De Tinnen Soldaat speelden een driekamp. De inzet was plaats negen tot en met elf. En dat het niet zomaar een 'spelletje' was bleek al snel. Daarvoor waren de belangen te groot. ,,Voorjaarskampioen 2012, en nu spelen om de laatste plaatsen. Het is even wennen, maar ons team is gewisseld. Maar het plezier is er niet minder om", aldus de Van Ommeren woordvoerder. Bij De Tinnen Soldaat kwam Leida Lok aan de tafel. De enige dame in het tafeltennisgeweld stond haar 'mannetje' wel, en genoot. Nadat de vele partijen waren gespeeld, was het tijd voor de cijferaars. Na alle plussen en minnen te hebben geteld werden de ruiters negende, voor de techniek boys. De spellen vertegenwoordigers sloten de rij.

Jan Mosterd en zijn mede organisatoren kunnen terugzien op een prachtige en aantrekkelijk najaarscompetitie bedrijfstafeltennis 2012.

Het mooiste bewijs dat de deelnemers dat evenzo beoordeelden, was een ovationeel applaus. En daarin werden ook de dames Riet Mombard en Anette Hanegraaf betrokken die wekelijks de bar bedienden. Zij zorgden er voor dat met een kwinkslag aan de bar, de adrenaline aan de tafeltennistafel snel zakte.

Play-offs:

Soft and Cosy - Bij Christian Klusbedrijf 20-16

Supermarkt Jumbo - EdeStad.nl 13 - 24

Modezaak Shoeby Barneveld - Caravan Plaza 24-17

De Chinese Muur - Cafetaria Veenderweg 23-17

Driekamp:

Manage Nieuwe Heuvel 30 punten

Van Ommeren Metaal Techniek BV 23 punten

Spellenwinkel De Tinnen Soldaat 21 punten

Eindstand najaarscompetitie 2012:

1. Soft and Cosy

2. Bij Christian Klusbedrijf

3. Edestad.nl

4. Supermarkt Jumbo

5. Modezaak Shoeby Barneveld

6. Caravan Plaza Harskamp

7. De Chinese Muur

8. Cafetaria Veenderweg

9. Manege De Nieuwe Heuvel

10. Van.Ommeren Metaal Techniek BV

11. Spellenwinkel De Tinnen Soldaat

Individueel kampioenschap

Op 6 december wordt er nog een individueel bedrijfstafeltennistoernooi gehouden. Er kan nog worden ingeschreven kan worden tot 3 december. Ook bedrijven die nu nog niet mee doen, kunnen deelnemers afvaardigen. Een leuke eerste kennismaking met tafeltennissen TTV BIT.NL in het bijzonder. Er kan contact worden opgenomen met Jan Mostert email: j.mostert@chello.nl

Zie ook: www.ttv-bit.nl

Foto 1: De spelers van de eerste vier teams

Overige foto's: Impressie finale avond bedrijfstafeltennistoernooi najaar 2012.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie