Blauw Geel '55 toont karakter en sleept gelijkspel uit het vuur bij Hierden

30 november 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - ,,Natuurlijk ben ik blij met een punt. Blauw Geel '55 stond bij rust met 4-2 achter. In het tweede bedrijf was er maar een ploeg die speelde, en dat waren wij. Dat dan de 4-4 in blessuretijd valt is niet meer dan terecht", blikte Marcel van der Hoop terug.

De trainer roemde het karakter van zijn ploeg. ,,Maar een aantal persoonlijke fouten werd door Hierden afgestraft. Ons tactische plan kon al na drie minuten de ijskast in. De linksback (!) van de thuisclub kon opstormen en scoren:1-0. Er werd hem geen strobreed in de weg gelegd."

Doelpunten

Een klein kwartier later werd het 1-1. Kamal Hamdaoui scoorde van zeker 22 meter in de kruising. ,,Uit een standaard situatie ontstond de 2-1. Er kon ongehinderd ingekopt worden", baalde Van der Hoop. Een nieuwe persoonlijke fout in de Blauw Geel verdediging betekende de 3-1. ,,Maar ook nu sloegen we snel terug. Binnen vijf minuten scoorde Hamdaoui de 3-2", aldus de trainer. Maar het was nog niet over. Op slag van rust verhoogde Hierden de stand naar 4-2.

,,In de rust aangegeven dat de kansen wel zouden komen. En dat kwam uit. Michael Beekhuizen zorgde voor de aansluitingstreffer: 4-3", had Van der Hoop genoteerd.

Jacht

Met nog een half uur op de klok, gingen de Edenaren op jacht naar de gelijkmaker. Het was de goed spelende Simon Kooiman, die fraai scoorde: 4-4. De Blauw Geel ploeg kreeg een terechte beloning voor heel hard werken.

,,Nog een thuiswedstrijd voor de winterstop tegen Go Ahead Kampen. Als we die goed doorkomen, gaat Blauw geel met een lekker gevoel de winterstop in", besloot Marcel van der Hoop.

Blauw Geel bezet in de eerste klasse nu de tiende plaats.

Blauw Geel, hier op archieffoto, maakte in de slotminuut de gelijkmaker, en kon juichen