Zeewolde net iets volwassener dan SDS'55

30 november 2012 om 00:00 Nieuws

WEKEROM - ,,Ik vond een gelijkspel de juiste verhouding. Maar Zeewolde was net iets volwassener dan wij. Zij hebben zakelijk met 1-2 gewonnen'', keek SDS trainer Jan Fluit terug.

,,De eerste helft was zeer goed van onze kant'', meende Fluit. ,,De organisatie stond goed. Zeker de verdedigers Harold Vliem, Martien van den Berg en Jelle Ortse gaven hun opponent geen enkele kans. Er kwam dan ook geen bal op ons doel.''

Aan de andere kant had Jos van Roekel op vijf meter van het doel meer moeten doen dan het rollertje wat hij nu produceerde. Kort voor de rust werd het overwicht van SDS alsnog beloond. Een vrije trap van Lennart Ploeg was onhoudbaar: 1-0.

Via een haast niet te verdedigen kopbal van Hairud Ramazan kwam Zeewolde na de pauze op gelijke hoogte. Ondertussen werd het steeds onvriendelijker in het veld. Zo kreeg Henk Groenevelt een klap in zijn gezicht. Met een zondagsschot van Raymond Fafie nam Zeewolde halverwege het tweede bedrijf een voorsprong: 1-2.

Fluit bracht nog Michiel Jansen en ging 1 op 1 spelen. Maar behalve een van de lijn gehaalde omhaal van Groenevelt, wist de thuisploeg niet meer te komen.

Lennart Ploeg, hier op archief foto, maakte uit een vrije trap de 1-0.