Vierdeklassers Otterlo en Harskamp halen het einde niet

30 november 2012 om 00:00 Nieuws

OTTERLO - De altijd beladen dorpen derby in de vierde klasse B tussen Otterlo en Harskamp is achttien minuten voor tijd gestaakt.

door Eip Janssen

De stand was op dat moment 2-1 in het voordeel van de thuisclub. Harskamp speler Evert van Essen verdraaide zijn knieschijf, en het zag er ernstig uit. Een ambulance was besteld en diverse spelers bleken behoorlijk aangeslagen. Na een langdurige blessurebehandeling, waarbij de knieschijf weer op zijn plaats was gezet, moesten nog achttien minuten worden gespeeld.

Scheidsrechter Van der Wal uit Apeldoorn besloot het spel niet meer te hervatten. ,,Ik begrijp best dat een aantal spelers de aanblik niet prettig vonden. En gezien de snel invallende duisternis betwijfel ik of het einde gehaald kan worden", meende de leidsman.

Een besluit dat slechts bij een enkeling op onbegrip stuitte. ,,Het is een paar kilometer uit elkaar. Het restant programmeren op zaterdag 15 december is de beste oplossing. Als je nu doorgaat kan de verder sportieve wedstrijd wellicht escaleren", meende Otterlo voorzitter Bertus Hendriksen.

Passie

Er was vanaf de aftrap veel passie en beleving bij beide ploegen. Maar ook sprake van niet al te goed voetbal. En een foutenfestival waarbij de doelmannen niet al te vrolijk terugkeken op de openingsdoelpunten.

,,Zo'n wedstrijd kun je inderdaad verwachten'', meende Harskamp trainer Jan Willem Pol. ,,Allebei de teams staan bekend om hun strijd en inzet. Maar ik denk dat we naar vermogen hebben gespeeld. De start was prima, maar de gelijkmaker viel te snel. Ik ben wel blij met de instelling, waarmee werd gespeeld. Als Harskamp dat elke week kan opbrengen, kunnen punten niet uitblijven."

Otterlo doelman Gerben Slingerland zag er bij het Harskampse openingsdoelpunt niet goed uit. ,,Dat klopt. Het was een communicatie fout met Gijsbert Bunt. Beide dachten wij de bal te verwerken, en daarin had ik duidelijker moeten zijn", trok Slingerland het boetekleed aan. De ingekopte bal door Karel Pater werd slecht verwerkt. Slingerland probeerde de fout nog wel te herstellen, maar Evert van Essen was er als de kippen bij.

,,Dan sta je al na acht minuten op een 0-1 achterstand. Terwijl Otterlo zelf kansen op de voorsprong had", baalde de doelman. Otterlo drong Harskamp terug, en het was Laurens Foekens die doelman Quintus Busscher tot een redding dwong. ,,Ik kon er niet goed bij, en de bal sprong voor een Otterlo speler (Jeroen Jansen, red.) die feilloos scoorde: 1-1. Een baal moment, omdat er persoonlijke fouten aan vooraf gingen. De bal werd op het middenveld verspeeld, en Jansen mag nooit zo vrij staan", meende de doelman. Hij kreeg een waar bombardement te verwerken. ,,Even dacht ik dat we overspeeld zouden worden. Otterlo liet de mooiste kansen liggen." Met name Lourens Foekens was niet in goeden doen, en liet goede mogelijkheden liggen. Het venijn leek in de slotminuut van de eerste helft te liggen. Maar Jeroen Jansen (Otterlo) en Harskamper Evert van Essen weigerden te scoren.

Beter

In de tweede helft was Otterlo de betere ploeg. Er werden vele kansen gecreëerd. Uit een vrije bal van Laurens Foekens kopte Gijsbert Bunt snoeihard in: 2-1.

,,Het tweede doelpunt was echt onhoudbaar. De Otterlo spitsen had het vizier niet echt op scherp staan. En ik had een paar aardige reddingen", meende de bescheiden doelman. En wie zelf niet scoort, krijgt vaak het deksel op de neus.

,,Dat was bij ons ook bijna het geval", besloot Slingerland opgelucht. Hij zag Andy Waayenberg en Luc Riezebos in kansrijke positie naast schieten. Het bizarre moment, waarbij Evert van Essen zich blesseerde, paste in het beeld van deze beladen wedstrijd. De strijd lijkt nog niet gestreden, hoewel Otterlo met een 2-1 voorsprong mag hervatten.

Doelman Gerben Slingerland en verdediger Gijsbert Bunt zien Harskamper Evert van Essen de 0-1 scoren