Porseleinen sieraden, monotypes en acryl

30 november 2012 om 00:00 Nieuws

BENNEKOM - In de Ontmoetingskerk aan de Emmalaan is op zondag 9 december van 14.00 tot 17.00 uur nog een kans om de tentoonstelling te bezichtigen van porseleinen sieraden van Karin van der Pas en monotypes en acryl van Klarien Verbeek-Verboom.

Klarien Verbeek volgde de opleiding tot docent tekenen/textiele werkvormen in Utrecht. Zij werkte een aantal jaren in het onderwijs, is sinds 1978 actief als kunstenaar en lid van 't Venster, Stichting Raamwerk, Kunstuitleen en Galerie de Sleedoorn in Zetten. Zij maakt monotypes, gecombineerd met olieverf en werkt ook met gemengde technieken met acryl en in acryl op doek. Meerdere lagen oer elkaar geven een verrassend effect. Natuur, mens en landschap zijn belangrijke inspiratiebronnen. Abstract, figuratief, en kleurrijk. Zij heeft een eigen atelier in Elst.

Karin van der Pas heeft haar opleiding tot keramist gevolgd van 2002 tot 2007 in Gouda aan de SSB. Lang daarvoor is zij tropenverpleegkundige geweest in Afrika en later in NL voor vluchtelingen. Door haar passie voor kunst is zij sinds vorig jaar alleen nog met keramiek bezig. De oude inspiratie uit Afrika van allerlei stromende beelden, zoals kolkende rivieren, aardlagen in de bergen, roodgloeiende lavastromen heeft vorm gekregen in sieraden van gekleurde laagjes porselein. Elk stuk is uniek, zelfs de achterkant is anders en vaak kunnen de hangers tweezijdig gedragen worden.

Behalve op zondag 9 december is er vóór die datum eventueel nog een mogelijkheid het werk te bekijken door een telefonische afspraak te maken. Het nummer daarvoor is 0318-415141.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie