De Vraagbaak opent welzijnswinkel

5 december 2012 om 00:00 Regio

LUNTEREN - In het winkelpand aan Dorpsstraat 71 in Lunteren wordt getimmerd, geschaafd en gesmeerd. Een heuse welzijnswinkel is in de maak.

Deze welzijnswinkel in wording wordt gerund door stichting De Vraagbaak. Deze wil de zorgzame samenleving binnen Lunteren dichterbij brengen. Een stichting die burenhulp organiseert en vrijwilligershulp aanbiedt. Ook maakt zij de burgers wegwijs in het woud van regelgeving en aanbieders van zorg en welzijn.

Verbinding is daarbij het sleutel woord, tussen mensen, maar ook tussen instellingen die zorg, welzijn en begeleiding aanbieden. Ook met en tussen kerken wordt verbinding gelegd. Het unieke van De Vraagbaak is dat zij vanuit een echte winkel werkt. Daar staat een kopje koffie klaar en een vrijwillige adviseur ontvangt bezoekers vriendelijk en deskundig. Deze gaat in op de vraag en zoekt samen met de vrager naar oplossingen. Of een enthousiaste vrijwilliger wordt ingeschreven om klussen te doen.

Ook Senioren Welzijn Organisatie SWO gaat dit pand als uitvalbasis nemen. Mogelijk komen er nog andere aanbieders van welzijn bij. Samenwerking is immers heel belangrijk. De echte officiële opening gaat een feest worden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie