Ouders Lunteren herkennen drugsgebruik jongeren

5 december 2012 om 00:00 Regio

‘Wie heeft kinderen die drugs gebruiken?’ was één van de eerste vragen die er aan de zaal werden gesteld. En daarop gingen meteen handen de lucht in. Waar de middelen te koop zijn, wist een aantal aanwezigen ook wel te vertellen. En er waren niet alleen verhalen over geslaagde deals, maar ook over jongeren die wel hun geld kwijt waren, maar vervolgens geen cannabis hadden gekregen, eindigend met de vraag: ,,En bij wie kun je dan terecht?’’

LUNTEREN - Onder het motto ‘Er ligt een lijntje naar Lunteren’, spraken ruim donderdag dertig ouders over drugs in De Schakel in Lunteren. Terwijl voor sommige aanwezigen alle informatie nieuw was, waren er ook ouders die vanuit persoonlijke ervaring konden praten over drugsgebruik van hun kinderen.

Stortvloed

Luuk Miedema, preventiewerker van Welstede, kreeg een stortvloed van vragen op zich afgevuurd. ,,Hoe zie je dat je kind drugs heeft gebruikt? Kan de politie de dealers niet gewoon oppakken? Hoe praat je met je kinderen over drugs? Welk genotmiddel levert de meeste problemen op voor jongeren in Lunteren?’’ Het antwoord op die laatste vraag was eenvoudig: alcohol. Want hoewel middelen als cannabis en cocaïne ruim verkrijgbaar zijn in Lunteren, is alcohol toch nog steeds met stip de grootste bron van problemen.

Half december zijn de jongeren zelf aan de beurt. Zij krijgen dan antwoord op hun vragen over drugs in Lunteren. Hoe werken de middelen? Welke risico’s kleven er aan welke middelen? Hoe kun je zorgen dat je zelf aan de veilige en gezonde kant blijft en hoe ga je om met vrienden die risico lopen met alcohol of drugs?

Jongerenavond

Op donderdag dertien december om half acht zijn jongeren van dertien tot zestien welkom met hun vragen en opmerkingen over drugs in De Schakel aan de Schaepmanstraat 58 in Lunteren. Meer informatie: www.alcoholendrugsede.nl .

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie