Ook in Ede klinkt ‘huuralarm’

5 december 2012 om 00:00 Voorpagina

Volgens Hans Kregting, voorzitter van Huurderbond Ede, hebben zijn organisatie en de woningcorporaties in Ede de handen ineengeslagen. ,,Woonstede en Plicht Getrouw zijn net als wij van mening dat de plannen écht te ver gaan. Daarom vinden we elkaar nu.” Begin deze week stuurde de Huurderbond een brief naar alle Edese politieke partijen. ,,We roepen de politici in Ede op om de brief, die wij naar de Eerste en Tweede Kamer sturen, te ondertekenen. Zo kunnen we vanuit Ede een duidelijke stem laten horen tegen de voornemens van het kabinet.”

EDE - Bezorgde en boze huurders in de gemeente Ede kunnen vanaf deze week hun stem laten horen tegen de woonplannen van het kabinet Rutte II. Huurdersbond Ede start, in navolging van de Nederlands Woonbond, met acties tegen de plannen. ,,Ede moet een actiestad worden.”

door Boy Imminck

Eén van de heikele punten in de kabinetsplannen is volgens Kregting de ‘verhuurdersheffing’. Deze heffing moet volgend jaar in totaal zo’n vijftig miljoen euro opleveren, maar in 2017 ligt dat bedrag al op twee miljard per jaar. ,,Dat betekent dat liefst zestien procent van de huidige huurinkomsten naar de heffing verdwijnt. Dat heeft verstrekkende gevolgen”, aldus Kregting.

Gevolg van de heffing is volgens Kregting vrijwel zeker een huurstijging. De voorzitter sprak eerder in deze krant al uit dat met een heffing volgens hem het onderhoud en de dienstverlening onder druk komen te staan.

,,Er zijn betere opties dan waar het kabinet nu voor kiest. Om iedereen in Ede daar bewust van te maken gaan we binnenkort de straat op. Als huurdersbond staan we bijvoorbeeld op de markt om Edenaren te informeren over wat er komen gaat. Ook al huur je zelf niet, iedereen kent een huurder”, stelt Kregting.

ulees verder op pagina 3.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie