Wekerommer steelt uit kledingcontainer

12 december 2012 om 00:00 Regio

LUNTEREN - De brandweer van Ede en Barneveld hebben aan het eind van maandagmiddag twee hoogwerkers ingezet om een patiënt uit een woning in Lunteren te halen. De inzet van een tweede hoogwerker bleek nodig, omdat de eerste hoogwerker tijdens de operatie met een technische storing te maken kreeg. De patiënt was gedurende de hele inzet stabiel en is na de langer durende inzet dan verwacht in stabiele toestand naar het ziekenhuis vervoerd. Even na 16.00 uur werd de hoogwerker van Ede gealarmeerd om de ambulancecollega’s te ondersteunen om een patiënt uit huis te halen. De hoogwerker was rond 16.15 uur ter plaatse. Tijdens deze inzet raakte de hoogwerker in een technische storing. De hoogwerker bleek niet meer bruikbaar en bleef staan in de stand waarop de storing optrad. Het was daardoor niet meer mogelijk om de patiënt verder door de lucht te vervoeren. Hierop is besloten om de dichtstbijzijnde hoogwerker te alarmeren. Na alarmering was de hoogwerker van Barneveld even na 17.00 uur ter plaatse.

Gevolg was wel dat de patiënt enige tijd (ongeveer 60 minuten) in de buitenlucht op de hoogwerkers heeft gebivakkeerd. Tijdens dit uur is de toestand van de patiënt nauwlettend in de gaten gehouden door het ambulancepersoneel en was de toestand stabiel.

Nadat de patiënt veilig op de grond was afgezet, is deze in stabiele toestand naar het ziekenhuis vervoerd.

LUNTEREN - Door nog onbekende oorzaak zijn in de nacht van zaterdag op zondag op de A30 tussen de afritten Scherpenzeel en Lunteren twee ongevallen achter elkaar gebeurd. Hierbij is ten minste één persoon gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. Kort voor 01.00 uur werden politie, brandweer en ambulance gealarmeerd voor een verkeersongeval op de A30 waarbij sprake zou zijn van een beknelling. Ongeveer een kilometer voor de afrit Lunteren lag een personenauto op de kant in de berm van de weg, maar bleken de inzittenden niet bekneld te zitten. Na te zijn onderzocht in de ambulance is één persoon overgebracht naar het ziekenhuis Gelderse vallei in Ede. De auto raakte behoorlijk beschadigd en is afgesleept.

Enkele honderden meters verder was een bestuurder de controle over zijn auto kwijtgeraakt en stond tegen de midden vangrail. Ook hier raakte niemand bekneld. Volgens de politie ter plaatse bleken de twee ongevallen niets met elkaar te maken te hebben.

WEKEROM - Een 30-jarige man uit Wekerom is woensdagmiddag op de Apeldoornseweg in zijn woonplaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht kleding uit een inzamelcontainer in Otterlo te hebben gestolen. Getuigen hadden omstreeks 11.00 uur op de Edeseweg in Otterlo gezien dat een man kleding uit een inzamelcontainer had weggenomen. Nadat de politie was gewaarschuwd, zagen agenten even later de 30-jarige Wekerommer in de omgeving fietsen. De man voldeed aan het opgegeven signalement en had twee plastic tassen bij zich, beide gevuld met kledingstukken. Hierop werd hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De organisatie van de inzamelcontainer heeft aangifte tegen de Wekerommer gedaan. De gestolen kledingstukken zullen worden teruggeven aan de inzamelorganisatie.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie