Levendige Aqua Terra Show bij ‘t Guppy Ede

12 december 2012 om 00:00 Ondernemend

,,Eigenlijk kom je nergens anders in Nederland zo veel ingerichte aquariums tegen als hier tijdens de aquarium- en terrariumshow’’, vertelt Methorst. ,,Het is een uniek evenement, waardoor het veel mensen trekt. Ook baseer ik het op voorgaande jaren. Mensen uit heel Nederland komen hier op af. Ik denk dat het zeker de tiende keer is dat we de show organiseren en het is altijd erg druk.”

EDE - Dierenspeciaalzaak ‘t Guppy in Ede staat vanaf morgen volledig in het teken van de tweejaarlijkse Aqua Terra Show. Tijdens deze show wordt een groot deel van de winkel vrijgemaakt voor de ruim 75 volledig ingerichte aquaria en terraria. Arie Methorst: ,,We verwachten een paar duizend bezoekers uit het hele land.” door Judith Tak

Aqua Scaping

De dierenspeciaalzaak is donderdag 13 december en vrijdag 14 december van 10.00 tot 21.00 uur te bezoeken voor de show. Zaterdag 15 december staan de deuren open van 10.00 tot 17.00 uur. ,,Deze zaterdag is Marco Aukes van Vivarium aanwezig met zijn team om presentaties en demonstraties te geven over aqua scaping. Ze laten zien op welke manieren je een aquarium in kan richten, want daar gaat een stukje kennis en techniek achter schuil. De kinderen kunnen deze dag worden geschminkt als vis of gefotografeerd met hun favoriete terrariumdier. Het zijn gezellige, sfeervolle dagen, waarbij we de bezoekers voorzien van een kop koffie en wat lekkers.”

Twee jaar geleden vond de show voor het laatst plaats. Het team van ‘t Guppy kiest er bewust voor om het evenement niet vaker te laten gebeuren. ,,Nu kunnen we veel nieuwe dingen laten zien, van modellen en kleuren tot bepaalde technieken. Ook gaat er heel veel voorbereiding aan vooraf. Alle 75 aquariums worden volledig ingericht, zodat we zoveel mogelijk voorbeelden hebben. Deze zijn van verschillende bekende merken, zoals Ferplast, Biorb, Ciano en Fluval. Van Trofis introduceren we een nieuwe kleur.”

Designaquarium

In opkomst zijn de compactere designaquariums, welke te bekijken zijn bij de dierenspeciaalzaak. Methorst vertelt: ,,Deze zijn kleiner en eenvoudig in het onderhoud. Verder heeft ‘t Guppy een groot assortiment aan decoratie en benodigdheden om het aquarium geheel naar wens in te richten. Ook voor de kinderen hebben we mooie decoratie van onder andere Nemo, Spongebob en Dora. Tijdens de show hebben we vele aanbiedingen en speciale prijzen voor alle showmodellen.”

Naast aquariums zijn er ook ingerichte terrariums aanwezig. ,,Behalve het grote assortiment vissen is er ook een groot aantal levende terrariumdieren te zien, waaronder slangen, reptielen en vogelspinnen. Ieder aquarium of terrarium is en blijft interessant, omdat het leeft en er veel te zien is”, besluit Methorst.

Dierenspeciaalzaak ‘t Guppy is gevestigd aan Schaapsweg 55-59 in Ede. Tel. 0318 693078, www.guppy.nl

Foto:

Arie Methorst (midden) met zijn collega’s van de aquariumafdeling.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie