Wethouder stickert

19 december 2012 om 00:00 Algemeen

DE KLOMP - Het P&R terrein bij station Veenendaal-De Klomp laat op zich wachten. Ondanks diverse pogingen vanuit de gemeente Ede is het tot nu toe niet gelukt hierover tot overeenstemming te komen met de NS.

Het was de bedoeling bij dit station extra parkeerplaatsen te maken voor zo’n 100 auto’s. Dit P&R terrein zou aan de zuidzijde van het station komen, naast het bestaande parkeerterrein aan de noordkant. NS, het ministerie van I&M, provincie Gelderland en de gemeente Ede zijn hierbij betrokken.

Het beoogde P&R terrein ligt op grond van de NS. Toch vraagt NS een bijdrage in het onderhouden van het terrein van de gemeente Ede. Om tot een oplossing te komen heeft de gemeente voorgesteld om betaald parkeren in te voeren. Het onderhoud zou dan uit de parkeergelden betaald kunnen worden. Dit voorstel is door NS afgewezen.

Voor het college van burgemeester en wethouders is het hiermee duidelijk dat het geplande P&R terrein er voorlopig niet kan komen. Wethouder Breunis van de Weerd: ,,Ik vind het jammer dat de NS zich zo opstelt. Met hun medewerking was het mogelijk geweest om het openbaar vervoer een extra stimulans te geven. De P&R voorziening is erop gericht om het mensen makkelijk te maken hun auto kwijt te kunnen en vervolgens in de trein te stappen. Dat moet ook de NS als muziek in de oren klinken. Door hun opstelling zie ik helaas geen andere optie dan voorlopig af te zien van de aanleg van het P&R terrein. Ik hoop wel dat er uiteindelijk een oplossing komt, daar zal ik op blijven inzetten.’’

EDE - Wethouder Roel Kremers heeft zaterdag de eerste ‘Fairtrade Gemeente’ raamsticker. Dit gebeurde bij Délifrance op het marktplein in Ede.

Délifrance liet hiermee zien dat zij diverse Fairtrade producten in het assortiment heeft. Werkgroep EdeFairtrade streeft ernaar dat deze sticker straks op vele plaatsen in Ede te zien is.

Fairtrade, ook wel ‘eerlijke handel’ genoemd, zorgt ervoor dat een rechtvaardige prijs wordt betaald voor onze koffie, thee, chocola en bananen. Ook zet Fairtrade zich in voor de arbeidsomstandigheden van producenten in ontwikkelingslanden.

De campagne EdeFairtrade zorgt ervoor dat eerlijke handel zichtbaarder wordt in Ede. Daarom heeft de werkgroep raamstickers gemaakt waarmee winkels en horeca in Ede kunnen tonen dat zij ,,Fair’’ bezig zijn. Klanten zien zo direct waar ze terecht kunnen met Fairtrade wensen.

Elke ondernemer die Fairtrade producten verkoopt mag een sticker op raam of deur van de winkel plakken. Zo kan het winkelend publiek herkennen welke winkels deelnemen aan de EdeFairtrade campagne.

Eigenaar Patrick Gerritsen van Délifrance is zo’n enthousiaste ondernemer die het belangrijk vindt om duurzame producten in zijn assortiment te hebben. Zo heeft hij naast Fairtrade ook diverse biologische producten. Na deze eerste sticker verschijnen er nog veel meer in Ede.

Werkgroep EdeFairtrade wil in mei 2013 de eervolle titel Fairtrade Gemeente behaald hebben. ‘Heeft u ook Fairtrade producten? Wilt u dit tonen aan uw klanten? Neem dan contact op via EdeFairtrade.nl’

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie