Hobby groeit uit tot ‘t Bakhuys

19 december 2012 om 00:00 Algemeen

Zeven weken geleden begon de Wekeromse met de opzet van haar winkel, vorige week werden de laatste producten geleverd. ,,Het is heel snel gegaan’’, vertelt Hendriksen. ,,Ik ben heel blij met de locatie, aan het eind van het centrum van Ede. Het is een kleine, maar heel gezellige winkel. Ik verkoop veel verschillende mixen voor brood, cake en taart. Daarnaast heb ik veel soorten suiker, diverse bakblikken en alles om je taart of cupcake mee te decoreren of vullen.” Tussen de broodmixen staat een aantal bijzondere zakken, waaronder een mamabroodmix. ,,Dat is speciaal voor vrouwen die net moeder zijn geworden. Dat brood levert een aantal stoffen die je dan goed kunt gebruiken. Ook heb ik koolhydraatarm brood of een mix speciaal voor mensen die veel sporten.”

Hendriksen opent winkel met bakartikelen EDE - De 23-jarige Corine Hendriksen opent in Ede ‘t Bakhuys, een winkel in bakartikelen. ,,M’n moeder bakt altijd en zodoende is het voor mij een hobby geworden. Ik wil andere mensen kennis laten maken met de vele mogelijkheden van het bakken.”

Voor een kinderfeestje of andere gelegenheden verhuurt ze feestkisten. ,,Deze zijn gevuld met álles wat je nodig hebt om te bakken, van de mix tot kleurstofjes en ander decoratiemateriaal. Ook mensen die nooit bakken en daardoor geen spullen in huis hebben, kunnen een kist huren. Daar zit alles in wat je nodig hebt om het eens uit te proberen.”

Door een mix te gebruiken uit haar winkel, wil Hendriksen de mogelijkheden van het bakken laten zien. ,,Als je even niet op vakantie kan gaan, maar toch dat gevoel wil ervaren, moet je gaan bakken. Alleen met de geur al haal je het vakantiegevoel in huis. Vanaf volgend jaar ga ik ook workshops taarten decoreren geven.” ‘t Bakhuys is gevestigd aan Maanderweg 78 en woensdag tot en met zaterdag geopend. Meer info: www.tbakhuysede.nl

Foto:

Corine Hendriksen: ,,De geur van het bakken geeft je al een vakantiegevoel.”

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie