Grote verkeerscontrole A30: 28 bonnen

19 december 2012 om 00:00 Algemeen

EDE - De politie heeft vorige week in samenwerking met andere opsporingsdiensten op de A30 bij Ede een grootschalige verkeerscontrole gehouden. Het doel van de controle was onder meer het inzicht krijgen in de transportstromen en het naleven van de veiligheidsregels.

De politie deelde 28 bekeuringen uit voor onder andere te gladde banden, gebroken remschijf, geen goede zijdelingse afscherming en het niet kunnen tonen van verzekeringspapieren of kentekenbewijs. Een economische uitschieter was een chauffeur die zijn vrachtbrieven niet in orde had. Hiervoor werd een bekeuring geschreven van 1500 euro.

Het verkeershandhavingsteam voerde 48 blaastesten uit, maar geen van de bestuurders was in overtreding. Aan de controle werkten behalve de politie ook de dienst verkeerspolitie van het KLPD mee en ambtenaren van de Rijksdienstvoor het Wegverkeer (RDW), de Inspectie Verkeer en Waterstaat, Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM), de Voedsel en Warenautoriteit (VWA) en de Belastingdienst.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie