‘Lunteren luistert’ bij De Werelt

12 december 2012 om 00:00 Cultuur

EDE - In Huis Kernhem worden al tien jaar elke derde zondag van de maand koffieconcerten georganiseerd. Dit jubileum is een mooie aanleiding om naar de toekomst te kijken. Wie zijn de musici van morgen die straks hun kunnen gaan tonen in de sfeervolle trouwzaal van het statige landhuis aan de Kernhemseweg? Zondag 16 december van 12.00 tot 13.30 uur is er daarom een bijzonder koffieconcert. Jong talent uit Ede zal zich laten horen.

De Talentklas Ede is een initiatief van Cultura, het Edese centrum voor kunst en cultuur. De leerlingen die in september gestart zijn in de Talentklas zijn enthousiast. ,,We zijn nog maar kort bezig, maar we hebben al zoveel geleerd.’’

Elke woensdagmiddag komen ze bij elkaar in Cultura om met elkaar van alles aan de weet te komen over de muziek die ze spelen en horen. En er wordt samen gespeeld, daar gaat het natuurlijk vooral om. In Huis Kernhem laat een zestal Talentklassers het eerste resultaat hiervan horen. Drie van hen spelen piano en gitaar. Zij spelen een paar stukjes solo en een paar stukjes in onderlinge combinaties. De 12+’ers vormen een trio voor marimba, piano en basgitaar. Ze zijn thuis bij The Beatles maar durven ook Chopin wel aan. Het programma van de Talentklas wordt aangevuld met muziek gespeeld door leerlingen die in Cultura les hebben op blokfluit, harp en bandoneon.

Kaarten voor het concert zijn vanaf 11.30 uur verkrijgbaar aan de zaal. De kosten zijn 7,50 euro inclusief een consumptie. Zondag 16 december om 12.00 uur, kaartverkoop vanaf 11.30 uur.

LUNTEREN - Stichting Het Luntersche Buurtbosch verzorgt zaterdag 15 december een benefiet Kerstconcert in de Koepel en congrescentrum De Werelt.

Onder het genot van warme chocolademelk, glühwein en soep kunnen bezoekers van 16.00 tot 17.00 uur in de koepel luisteren naar onder anderen de Dijkbloazers en KNA.

Aansluitend vindt het concert ‘Lunteren luistert’ plaats in het congrescentrum. Deelname aan het stamppotbuffet is ook mogelijk. Parkeren kan bij het congrescentrum en met lichtjes is de route naar de Koepel gemarkeerd. De opbrengst gaat dit jaar geheel naar de NVVS, De Nederlandse Vereniging Voor Slechthorenden.

Kaarten zijn nog verkrijgbaar. Meer informatie www.hetluntersebuurtbos.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie