Kerstbenefietconcert in Luntersch Buurtbosch

12 december 2012 om 00:00 Cultuur

LUNTEREN - In de laatste maand van het jubileumjaar van het honderdjarige Luntersche Buurtbosch wordt er zaterdag 15 december een kerstbenefietconcert gegeven in congrescentrum De Werelt.

Het kerstconcert wordt vooraf gegaan door een feestelijke ontmoeting bij de Koepel van 16.00 tot 17.00 uur, om alvast in de stemming te raken. Bij de sfeervol verlichte koepel, kunnen bezoekers genieten van warme dranken. Zij worden daar ook verrast met muziek en zang. Bovendien geeft het de mogelijkheid om voor de laatste keer een bezoek te brengen aan de bijzondere jubileum-expositie in de Koepel.

De koepelcommissie zorgt voor erwtensoep, voldoende gluhwein en chocolademelk. Het KNA sax-kwartet musiceert, net als de origineel Lunterse zangers en de Dijkbloazers. ,,Aansluitend loopt u langs het feeëriek met kaarsjes verlichte pad, genietend van het geschal van de waldhoornblazers naar De Werelt, om even later het kerst-benefiet-concert bij te wonen. Drie feestelijk verlichte en door tractors getrokken huifkarren rijden via de Boslaan heen en weer van de koepel naar De Werelt.’’

Om 18.00 uur begint het tweede deel, met het Lunters Vocaal ensemble, Christelijk Tienerkoor De Horizon, het interkerkelijk koor De Regenboog, de pianist Harry Stijf, het KNA Sax Kwartet en de percussionist Ruud Roelofsen.

De opbrengst van dit concert komt geheel ten goede aan de Nederlandse Vereniging voor Slechhorenden (NVVS). Dit doel werd unaniem gekozen door de Koepelcommissie. De Stichting Het Luntersche Buurtbosch en de Vereniging Vrienden van het Luntersche Buurtbosch, als eerbetoon aan onze ‘oude’ notaris Van den Ham die op latere leeftijd stokdoof werd. Behalve als stichter van het Buurtbosch, stond hij ook aan de wieg van ‘Ons Landhuis’ voor de NVVS aan de Barneveldseweg. Vanaf 1914 was dit het hoofdkwartier en vakantieoord voor de toen nog ‘dooven en hardhoorenden’.

Toegangskaarten kosten tien euro per persoon. Bestellen is makkelijk en eenvoudig via de website www.buurtbos.nl . Contant betalen kan ook bij de receptie van De Werelt, De Lunterse Boer en de VVV/Readshop. Prijs is inclusief bezoek aan de Koepel.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie