Column EdeStad.nl 'Redelijk Getikt': Sabbelvisjes

12 december 2012 om 00:00 Nieuws

Tenenkaas, eczeem, psoriasis, huidschilfers en meer van dat soort smeuïge substanties verdwijnen als sneeuw voor de zon van uw voeten. Althans, als je ze voorschotelt aan Garra Rufa visjes. Deze miniscule beestjes zien die narigheid als lekkernij. Vorige week viel iemand met zijn voeten nog publiekelijk ten prooi aan deze donderkopjes, op televisie bij Langs De Leeuw. En...hij heeft het overleefd.

Ik weet het nog zo net niet of ik mijn schimmelvoeten wel over durf te geven aan deze Garra Rufa’s. Hoe klein ze ook zijn...hoe voelt dat gekluif aan je tenen? Sabbelen of knabbelen, zeggen ze. Ja ja...straks hebben ze per abuis Piranha’s in het aquarium gekieperd. Plaats je vol vertrouwen je voeten in die bak en voel je meteen dat het foute boel is. Hap, weg tenen! Mooie horrorfilm. Daar is ‘Jaws’ niks bij.

Nee, de ondernemers die zweren bij deze behandeling gebruiken lieflijke termen als ‘peeling’ en zelfs ‘footspa’, zodat je weet dat je voeten gedompeld worden in rein bronwater. Wat wil je nog meer. De Garra Rufa’s voelen zich hier natuurlijk als een vis in het water. Met drie keer per dag, maar vermoedelijk vaker, een fijne portie gepaneerde tenenbiefstuk. Een feestmaal.\

Durft u het aan om je over te geven aan deze diervriendelijke schoonheidsbehandeling? Dan kunt u binnenkort terecht bij een nieuwe stiltewinkel aan de Doelenstraat: de ZenInn. Op de eerste verdieping is zelfs een strandje aangelegd, zodat je hartje winter toch een weldadig zomers gevoel krijgt. Met daarbij je luie of doodvermoeide lijf op een massagestoel en sabbelende visjes aan je voeten. Wat wil je nog meer? Doe mij maar een opblaaskrokodil.

Freek Wolff

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie