Gemeenteraad geeft steun aan Permar

19 december 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - De gemeenteraad van Ede besloot donderdagavond om de sociale werkvoorziening Permar te steunen met 2 miljoen euro. Alleen de fractie van GroenLinks/PE was tegen deze subsidie. Het geld wordt gefaseerd beschikbaar gesteld en pas na tussentijdse bespreking.

De Permar verkeert al maanden lang in grote financiële problemen, terwijl een aantal medewerkers ontslagen moesten worden. ,,We hebben erg getwijfeld, maar we vinden dat er nog veel onzekerheden zijn. Er zijn teveel sporen te bewandelen. Daarom zijn we tegen’’, aldus Eric Leltz, fractievoorzitter van GroenLinks, die net als de andere oppositiepartijen vindt dat er nog teveel onduidelijkheden zijn.

De werkvoorziening heeft een regionale functie voor verstandelijk beperkte personen in de plaatsen Ede, Barneveld, Wageningen, Scherpenzeel en Renkum. Samen hoesten zij een bedrag van 3,7 miljoen euro op om Permar te redden. Vooral de VVD in Ede steekt het dat de gemeenteraad niet mag beslissen waar de werkorganisatie het geld aan gaat besteden. Zeker omdat de fractie vindt dat een visie voor de toekomst nog steeds lijkt te ontbreken.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie