Bennekom sluit met zege jaar goed af

19 december 2012 om 00:00 Sport

BENNEKOM - Bennekom gaat met een goed gevoel de kerstdagen in. Niet alleen Huizen werd met 1-0 verslagen. Maar ook betekende de serie van acht punten uit de laatste vier duels, dat, zij het op doelsaldo, de Eikelhofbewoners boven de rode streep zijn gekomen. Ook wordt een gedeelde derde plaats in de tweede periode in genomen.

Het duel was het vervolg van 1 december. Toen werd na drie kwartier de wedstrijd gestaakt omdat scheidsrechter Akkaya niet verder kon. Die had toen net voor rust Danny Benning met rood van het veld gestuurd, waardoor Bennekom met een man meer begon.

,,Het spel was een voortzetting van de eerste 45 minuten’’, had Wilco Franken gezien. ,,We voetbalden goed. Ik denk dat we wel acht kansen hebben gehad. Omdat we verzuimden te scoren, was het wel wachten op een doelpunt.’’

Die viel na 73 minuten spelen. Uiteindelijk wist Rogier Wissink uit een kluts tussen vijf, zes spelers liggend te scoren. ,,Niet mooi, maar hij telde wel.’’

Het bleef wel spannend. Zeker Kevin Sissing, maar ook Mo Bendadi, Ahmet Kilic, Rogier Gerritsen en Marco van Rooijen hadden kansen op meerdere doelpunten. ,,Huizen kon er niets tegenover stellen. Van de week zetten zij met tien man in een oefenwedstrijd druk naar voren. Nu waren de buitenspelers veredelde middenvelders. Wij wisten telkens de vrije man, dat was vaak Ahmet Kilic, te vinden.’’

,,Hoewel het door die 1-0 een zenuwwedstrijd bleef, was het nooit spannend’’, aldus Franken. Met vier ongeslagen wedstrijden lijkt het er op dat Bennekom niet zit te wachten op de winterstop. ,,Ik had wel graag vorige week tegen Sportlust gespeeld. Die zijn met een mindere periode bezig. Maar het is denk ik goed dat wij de komende weken de kop leeg maken. Daarna beginnen we met minder stress aan de tweede seizoenshelft’’, sluit een tevreden Wilco Franken af.