Jamal el Bouhali kampioen

19 december 2012 om 00:00 Sport

EDE - De waterpolosters van Polar Bears verloren vrijdagavond de inhaalwedstrijd in de hoofdklasse tegen Donk met 11-13. Periodestanden:1-2, 5-5, 1-4, 4-2. Doelpunten Polar Bears: Vivian Sevenich 4, Tessa Kwaaitaal 3, Elsemiek Sevenich, Iris Wolves, Mieke van der Sloot en Marit Bergers.

BENNEKOM - Met een derde plek op de Europacup ‘Slalom’ in Pitztal heeft Anna Jochemsen zich genomineerd voor de Paralympische Spelen van 2014. De race is Pitztal vond plaats op 6 december. Vrijdag 14 december is de nominatie officieel toegekend door sportkoepel NOC*NSF.

Om daadwerkelijk zeker te zijn van een startbewijs, moet Anna Jochemsen na februari 2013 nog vormbehoud tonen. Naast de Slalom probeert Anna zich ook voor de drie andere onderdelen te nomineren. De eerstvolgende mogelijkheid is van 16 t/m 20 december bij een Europacup in Lenk, Zwitserland. De Paralympische Spelen vinden aansluitend aan de Olympische Spelen plaats: 7 tot 14 maart 2014 in Sochi, Rusland.

EDE - In de derde ronde externe competitie OSBO eerste klasse A is De Cirkel niet verder gekomen dan een 4-4 gelijkspel tegen Meppel 2. Maar de wijze waarop de Edenaren in de slotfase een 2-4 voorsprong verspeelden was bizar. Een van de laatste partij was die tussen Martijn Bakker en Andre Klomp. Bakker had de betere papieren in het eindspel, maar zat in grote tijdnood.

Ervan uitgaande dat hij er elke zet 10 seconde bij zou krijgen speelde Bakker rustig verder, maar de tijdsdruk nam toe. Toen Bakker nog enkele seconden op de klok had, werd ontdekt dat de klok verkeerd was ingesteld, waardoor de tijdsverhoging stagneerde of afweek. Hierdoor verknalde Martijn Bakker zijn betere eindspel.

De zelf mee spelende wedstrijdleider besloot tot doorspelen. En stelde de klok vanaf de laatste twee minuten wel in met een increment van tien seconden per zet was. Omdat ook Jef van Swieten verloor eindigde de schaakmatch teleurstellend. De Cirkel staat op een degradatieplaats.

EDE - CGV DOK heeft afgelopen zaterdag weer de nodige medailles geoogst. De vrouwen traden aan in de vierde divisie die in Nijmegen gehouden. De heren turnden in Putten. Uiteindelijk kwamen de Edenaren terug met zeven medailles.

Bronzen medailles waren er voor Janette Terpstra, Sjanne de Jong, Wilbert Groeneveld en Tim Terpstra. Extra leuk voor de familie Terpstra dat zus Janette en broer Tim beiden het brons omgehangen kregen. Goud was er voor Eliene Kloppenburg en Eljakim van Dijk.

EDE - De bij ABCC te Apeldoorn boksende Edese Jamal el Bouhali heeft op het NK boksen 2012 in Rotterdam in de C klasse 75 kilo goud veroverd. Het is voor de Edese bokser de tweede keer dat hij Nederlands kampioen is geworden. Dat lukte eerder in 2010 ook.

: Uitgebreid sportnieuws uit de gemeente Ede dagelijks 24/7 op

www.edestad.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie