Physical pakt drie keer goud in Wijk bij Duurstede

17 december 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - Op het allerlaatste Judotoernooi van 2012 hebben de judoka's van Physical met een formidabele eindsprint van zeven medailles het totaal van het aantal medailles van dit jaar op 84 gebracht.

Goud was er weer voor het koppel Joeri van Opstal en Jian van Wijland, alsmede voor Dennis Rood. Zilver voor Thomas Hoek en brons was er voor: Tu Pham, Mase Olotu en Wesley Aelmans.

Het toernooi was verspreid over twee dagen. Op zaterdag haalden Tomas en Tu hun prijzen. Met Wesley als coach was dat natuurlijk een beetje wennen. Tevreden was Wesley zeer zeker. Op zondag bleek ook het goud haalbaar. Joeri en Jian presteerden dit opnieuw.

Voor Joeri voor de 13e keer dit jaar, hetgeen bijzonder is voor een jongen die op vrijdag de 13 is geboren! Jian haalde dit jaar 12 medailles in totaal. Een uitstekende prestatie voor een jongen van 12, uitkomend in een categorie tot 15 jaar. Dennis maakte een prima indruk door goud te halen in een combinatie categorie van senioren en mannen onder 20 jaar. Met zijn achttien lentes: uitstekend!

Ook Mase Olotu liet zich weer van zijn beste kant zien. Zelfs met een lichte schouderblessure zette hij door en won brons. Wesley had op zaterdag dus de hele dag gecoacht en mocht zondag zelf de mat op. Met een sterke bezetting wist hij toch brons te halen.

Door de prestaties van de zondag werd het resultaat van 2011 met 16 medailles overschreden. 84 medailles dit jaar ten opzichte van 68 vorig jaar voor de judoka's van Physical op toernooien door heel Nederland, en een enkele keer daarbuiten.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie