'Het Groene Hart' Lunteren wint net geen award duurzaam hout

17 december 2012 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Tijdens de jaarlijkse partner bijeenkomst van FSC Nederland is de FSC keten award 2012 voor duurzaam hout uitgereikt. Nadat het aanwezige publiek zijn stem had uitgebracht werd Brede School Fiep Westendorp tot winnaar uitgeroepen. De twee andere genomineerde projecten waren Het Groene Hart in Lunteren en het Prins Bernhard Sluiscomplex in Deventer.

Het Groene Hart is gesitueerd aan de Van Limburg Stirumstraat in Lunteren, waar Woonstede zestien appartementen voor Molukse senioren bouwde. De woningen zijn gebouwd naast de Molukse Kerk. Door de bouw kreeg de Molukse wijk er een voorziening bij die ervoor zorgt dat Molukse senioren kunnen blijven wonen in hun eigen omgeving. Deze appartementen hebben een overdekte veranda. De architect voor het totale plan is Remy Matulessy. Woonstede ontwikkelde en realiseerde het plan, terwijl de woningtoewijzing van de zestien sociale huurwoningen door het Molukse platform plaatsvond.

Liesbeth gort, directeur van FSC Nederland reikte de award uit. ,,De laatste jaren worden steeds meer FSC projecten opgeleverd en het aantal inzendingen was dit jaar dan ook het hoogste tot nu toe. Uiteraard zijn wij daar erg tevreden over, want dit wil zeggen dat steeds meer opdrachtgevers niet alleen kiezen voor goed hout, maar er samen met de keten voor zorgen dat dit hout ook daadwerkelijk in het project wordt opgenomen."

FSC Nederland is in 2012 gestart met het ondersteunen van opdrachtgevers bij het toepassen van FSC-hout in bouwprojecten, ofwel het borgingsproces. Tijdens borgingsbijeenkomsten worden de bij een gemeente, woningcorporatie of waterschap betrokken personen, zoals inkopers, bestekschrijvers en projectleiders, geinformeerd over welke stappen genomen moeten worden om de daadwerkelijke toepassing van FSC-hout te waarborgen. In 2012 zijn 63 opdrachtgevers, allen partner van FSC Nederland, tijdens een dergelijke bijeenkomst geinformeerd. Ook in 2013 zullen deze bijeenkomsten worden georganiseerd.

Meer informatie over de genomineerden en het winnende project is te vinden op www.goedhoutproject.nl .

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie