Handballers Reehorst sluiten eerste deel competitie in stijl af

17 december 2012 om 00:00 Nieuws

EDE - In een pakkend duel scoorden de handballers van Reehorst en Unitas er zaterdag flink op los, misten nog tal van kansen en sloten af met een terechte gelijke stand (30-30).

Het is zaterdagavond, Reehorst en Unitas maken zich gereed voor de wedstrijd, voor een drietal zoemende camera's van het ROC Ede, die opnamen gaan maken en voor goed bezette tribunes.

Het publiek wordt op haar wenken bedient, want de wedstrijd is nog geen twee minuten oud en Unitas slaat drie keer genadeloos toe. Reehorst, dat aanvoerder Jos Boers wegens griep moet missen, komt terug onder de bezielende leiding van Kevin Kettering. Reehorst heeft moeite het spel te maken en komt vlak voor rust terug tot 11-13.

Na rust gaat het aanvankelijk helemaal mis. De verdediging van de Edenaren houdt open huis, waarvan door de Roldenaren prima gebruikt van wordt gemaakt. Reehorst is wel gevaarlijk vooral via de hoekspelers. Remco van Dijk en Michael van de Berg scoren bij de vleet, maar kunnen niet verhinderen dat Unitas ver uitloopt tot zelfs vijf doelpunten.

De Drentenaren lijken op een gemakkelijke overwinning af te stevenen, totdat Reehorst in feite alles of niets gaat spelen. De doelpunten vliegen erin met formidabele acties van Kettering, van de Berg en Van Dijk. Terwijl het publiek ademloos naar de verrichtingen kijkt, knalt Robbert van Oel drie seconden voor tijd de gelijkmaker erin, waarna een staande ovatie zijn deel is en zeker ook voor de hele ploeg die weliswaar niet goed, maar wel met passie en vechtlust speelt.

Reehorst behoudt hierdoor de vierde plaats in de tweede divisie, kan nu een paar weken uitblazen en vol goed moed aan het vervolg in januari beginnen.